Csőd szélén a milliárdos pókercég

2011.06.30. 09:57
A Full Tilt Poker működését felfüggesztették, a teremben pillanatnyilag játszani sem lehet, a játékosok egy ideig pénzükhöz sem férnek hozzá.

Június 29-én az Alderney Gambling Control Commission (AGCC) felfüggesztette a világ második legnagyobb online pókertermének, a Full Tilt Pokernek az engedélyét, és a termet szolgáltatásai azonnali megszüntetésére kötelezte.

Az AGCC hivatalos közleményében felhívta a figyelmet, hogy a Full Tilt Poker:

  • nem fogadhat új játékosokat
  • nem fogadhat a meglévő játékosok esetében befizetéseket
  • nem fizethet ki játékosokat
  • minden nemű póker játékot le kell állítania

A bejelentés után a Full Tilt Poker az egész világon leállította szolgáltatásait, a teremben nem lehet játszani és a játékosok fennlévő pénzükhöz sem férnek hozzá - írja a Póker Akadémia.

A pókeróriásnak két lehetősége maradt: vagy megpróbál egy másik szervezettől új engedélyt szerezni, vagy július 26-án, az AGCC meghallgatásán próbálja visszaszerezni a régit. Engedély nélkül ugyanis elindíthatják a csődeljárást.

A Full Tilt Poker leállása hozzájárult a többi pókerterem erősödéséhez. A PokerStars hivatalos közleményben jelezte, hogy az ő engedélyükkel minden rendben van, és 5%-os forgalomnövekedést tapasztalt, míg a szintén problémamentes PartyPoker részvényeinek ára 15%-kal emelkedtek egy nap alatt.