DTK megszorongatta a milliárdos blöffkirályt

2011.10.18. 14:12
Daniel Negreanu az m1-nek beszélt karrierjéről, fiatalkoráról és gyenge pontjáról.

"Egy új magyar talkshow-ban szerepeltem Budapesten, nagyon mókás volt." - mesélte twitterén a forgatás után az egykori világelső kanadai pókeres. A műsorban pár leosztásra D. Tóth Kriszta is összemérte tudását Negreanuval, és megszorongatta a milliárdos pókersztárt.

A román származású kanadai minden idők egyik legsikeresebb pókerese, karrierje alatt több mint 16 millió dollárt kártyázott össze. Magyar barátnője van, a 2008-as Miss Earth Hungaryval, Polgár Krisztinával jár.

A játék iránti szenvedélyét már gyerekkorában felfedezte, ki is rúgták az iskolából. „Amikor többet kerestem, mint a tanáraim, úgy gondoltam, ez az én utam.”

Az 1990-es évek végén tűnt fel a pókerben, és hamar nagy karriert futott be. Négy világbajnoki karkötője mellett két WPT-győzelme van, jelenleg a 2. a világranglistán. Az ellenfelek kiismerésében ő az egyik legjobb a világon, sikereit elsősorban annak köszönheti, hogy pontosan tudja, mikor blöffölnek a többiek.

Egyetlen gyenge pontja van: a nők, írja a Póker Akadémia. "Utálok nők ellen játszani. Olvasnak a gondolataimban, az asztalnál éppúgy, mint az életben."