Rui Caóé az első meccs a 220 milliós pókerpárbajon

2013.02.09. 09:15
Cao és Patrik Antonius között fagyos a viszony, 220 milliós heads-upban mérkőznek.

A francia high stakes profi, Rui Cao egymillió dolláros heads-up párbajra hívta minden idők egyik legjobb pókeresét, a finn Patrik Antoniust. A két játékos abban egyezett meg, hogy fejenként egymillió dollárt (körülbelül 220 millió ) visznek az online asztalokhoz, ebből 350 ezret Pot Limit Omahában, 350 ezret No Limt Hold'emben, 300 ezret 2-7 Triple Drawban tesznek fel.

A párbaj első felvonása a napokban volt $1500/$3000 tétes 2-7 Triple Draw asztalokon. Ebben a műfajban Cao számított esélyesnek, aki közel 370 ezer dollárt nyert draw játékokban pályafutása során, Antonius viszont vesztő, 1,2 millió dollárt bukott.

A meccs a várakozásoknak megfelelően alakult. Cao már az első leosztásokban megszerzett egy 15 ezer dolláros kasszát, és a folytatásban is irányította a játékot. Végül 350 leosztás alatt elnyerte ellenfele 300 ezer dollárját, írja a Póker Akadémia.

A Pot Limit Omaha és No Limt Hold'em meccsek időpontjáról egyelőre nem egyeztek meg, várhatóan legkésőbb a jövő héten lejátsszák. Ezekben a játéktípusokban Antonius számít favoritnak.

Közel sincs baráti viszony a két pókeres között. Cao például korábban kijelentette, Antoniusnak nincs helye a makaói élő high stakes játékokban, mert túlságosan feszes a játékstílusa. Antonius erre annyit felelt: "Ez a srác őrült. Egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy csomó pénzt nyertem tőle. De mondjon, amit akar, nem veszem a fáradtságot, hogy leálljak vele vitatkozni".

A két pókeres korábban is több nagy összecsapást játszott egymással online high stakes asztalokon. A legemlékezetesebb meccs 2011 májusában volt: Antonius egyetlen nap alatt nyert 800 ezer dollárt Caótól.

Bár mindkét profi tapasztalat high stakes játékokban, Antonius összességében lényegesen nagyobb nyerő, a Full Tilt Poker profijaként 11,5 millió dollárt (körülbelül 2,5 milliárd forint) szakított. Cao 1,5 millió dolláros nyereménnyel rendelkezik az Full Tilten, a PokerStarson viszont -  PepperoniF nicknéven - nem megy neki, 2011 közepétől 1,4 milliós profitját 600 ezres veszteségbe fordította.