Ki a legtaplóbb a pókermilliárdosok között?

2013.09.14. 09:21

Mimi Luu csak 81. lett az 5300 dollár nevezési díjú Seminole Hard Rock Poker Openen augusztusban, a torna második napján bemutatott magánszáma miatt mégis megismerte a fél világ. Az amerikai nő közel tíz percig gondolkodott egy megadáson, közben sivító hangon ismételgette, „I can’t fold this" (képtelen vagyok dobni) és „I don’t know what to do" (fogalmam sincs, mit csináljak).

A Póker Akadémia ennek kapcsán összeszedte és az olvasókkal megszavaztatta, ki a póker legidegesítőbb alakja.

10. Scotty Nguyen

A vietnami származású pókeres ötszörös WSOP-bajnok, de ritkán ül józanul asztalhoz. 2008-as HORSE-győzelme valószínűleg minden idők legjobb világbajnoki szereplése részeg játékostól.

Scotty Nguyen Belligerent Drunk Montage

9. Shawn Sheikhan

Az amerikai Shahram "Shawn" Sheikhan sem nyugodt vérmérsékeltéről híres. A legnagyobb vitái Mike Matusow-val voltak. Először a 2005-ös WSOP-n vesztek össze, mindketten büntetést kaptak. A High Stakes Poker show egyik adásában odáig jutottak, hogy Sheikhan összetörte Matusow méregdrága napszemüvegét.

Unforgettable World Series Of Poker Confrontations

8. Annie Duke

Sokakat már azzal felhúz, hogy ő a dollármilliókat sikkasztó, egykori Full Tilt Poker-vezér Howard Lederer testvére. Duke szívesen nézegeti mások dobott lapját, mindenbe beleüti az orrát. A sokszoros világbajnok Negreanu egyszer azt nyilatkozta róla, hogy a Poker Hall of Fame helyett a póker szégyencsarnokában kell helyet kapnia. Az amerikai nő gyakran hangoztatja, mennyire szívén viseli a póker sorsát, eddig azonban inkább csak ártott a játéknak. 2010-ben elindította minden idők legrosszabb pókeres műsorát, az Annie Duke Show-t.

7. Humberto Brenes

A kétszeres WSOP-bajnok Brenes védjegye, hogy irritáló viselkedéssel igyekszik kizökkenteni ellenfeleit, ha kell, dalra fakad az asztalnál.

HUMBERTO BRENES WSOP 2006 GOES ALL IN

6. Mike Matusow

A négyszeres WSOP-bajnok idén megnyerte a pókervébé Seven Card Stud Hi-Lo bajnokságát, a legnépszerűbb játékokban viszont már nem tartozik a világ elitjébe. A pókerasztalnál igazi tapló karakterét hozza, sokan úgy gondolják, ez nem csak felvett szerep.

A világbajnok Greg Raymert támadja:

Mautsow Trashes Raymer World Series of Poker 2004 WSOP

5. Tony G

A trashtalk király is mindent bevet, maga is elismeri, előfordul, hogy átlépi a jó ízlés határát, ugyanakkor számos dumája pókerklasszikussá vált, például "On your bike" beszólása.

Itt az orosz származású Ralph Perryt alázza:

Tony G vs Ralph Perry - Intercontinental Poker Championship

4. Mimi Luu

Az idegesítő gondolkodás új nagyasszonya sem maradt ki a listáról.

Mimi Luu Can't Fold This

3. Matt Marafioti

Jó példája annak, mi történhet egy játékossal, ha fiatalon sok pénzt nyer, és nem tudja helyén kezelni a sikert. Az öntelt amerikai egyértelműen napjaink egyik legellenszenvesebb játékosa. Az elmúlt egy évben két nagy botránya is volt. Előbb a szakítását kezelte kevéssé gáláns módon, twitterén pocskondiázta egykori barátnőjét, szexuális részleteket teregetett ki Lauren Klingről, majd kiderült, baráti kapcsolatban áll a Bandidos motorosbanda néhány vezetőjével, köztük egy svéd IT-szakemberrel és hackerrel, Samer Rahmannal, aki bizonyítottan high stakes pókereseket fosztott ki csalással. Bár sosem bizonyították be, de erős a gyanú, hogy Marafioti is részt vett néhány ilyen csalásban.

Marafioti a pókeres rapper, Srslysrs feldolgozásában:

I'm Such an Awesome Guy

2. Phil Hellmuth

A póker megosztó alakja. Számos WSOP-rekord fűződik a nevéhez, többek között 13 győzelmével ő a legtöbbszörös bajnok. Eredményei ellenére sokan vitatják játéktudását. Szerinte az emberek egyszerűen csak nem veszik figyelembe zseniális képességét, a fehér mágiát, amivel olvasni tudja ellenfeleit. Olyan, mint egy kisgyerek, mindig a középpontban akar lenni, ha kiesik egy versenyről, hatalmas hisztit csap. A legendás Doyle Brunson szerint ripacskodásával kárt okoz a játéknak, mások szerint a médiában jól eladható, szórakoztató figura.

Hellmuth szerény bevonulása a világbajnokságon:

Phil Hellmuth's WSOP Main Event Entrance

1. Ivan Freitez

2011-ben megnyerte az EPT Grand Final főversenyét, 2,2 millió dollárt (480 millió forint) vitt el. A tornán mutatott viselkedésével azonnal a póker legellenszenvesebb alakjai közé került. Pofátlan angle shootja (olyan lépés, ami nem ütközik a szabályokba, de erősen sérti a póker etikáját) a sokat látott versenyigazgatót, Thomas Kremsert is megdöbbentette. A venezuelai egyébként sem a póker jóságos télapója, minden trükköt bevet, ha pénzszagot érez a levegőben.

Freitez angle shootja:

EPT Grand Final Madrid 2011 - Ivan Freitez Angle Shooting... Dirty