Annyi pénz volt az asztalon, hogy a milliárdoktól nem maradt hely pókerezni

2014.03.08. 09:26
4,3 milliárd egy makaói pókerjátékban.

Évek óta a makaói Starworld kaszinóban futnak a legmagasabb tétes pókerjátékok. A dúsgazdag
ázsiai üzletemberek és pókerprofik részvételével futó cash game partik zártkörűek, a játékosokon
kívül csak a kaszinó alkalmazottai léphetnek be az elkülönített terembe. Emiatt ritkán van megbízható információ a pókerjátszmákról, a napokban azonban a Makaón élő amerikai profi, Tom Hall betekintést engedett az őrült téteken futó high stakes játékok világába, írja a PókerAkadémia.

„Semmi sem fogható egy makaói úthoz, ha adrenalinra vadászó pókeres vagy. Pár hónapig távol
voltam, majd visszatértemkor ellátogattam a Starworldbe, ott volt pár találkozóm. Az épp akkor futó high stakes játékot is megnéztem. Ránéztem az asztalra, és csak annyit tudtam mondani, hogy Szent Isten, mi a franc folyik itt? Két jól ismert, nemzetközi profi ült az asztalnál egyaránt óriási halom zseton mögött, a további székeken pedig kizárólag ázsiai játékosok foglaltak helyet. Komolyan mondom, annyi zseton volt az asztalon, hogy alig maradt hely a játékra. Csatolok egy képet erről. A játék ekkor már két napja folyt, bizonyos időközönként négyórás szünetet tartottak."

„Amikor alaposabban megnéztem az asztalt, észrevettem, hogy már papírcetlikre írtak fel 5 millió
hongkongi dolláros, vagyis 650 ezer amerikai dolláros összegeket (körülbelül 150 millió forint), mert elfogyott a nagycímletű zseton. Összesen körülbelül 20 millió amerikai dollárnak (4,3 milliárd forint) megfelelő zseton hevert a játékosok előtt. A vak 4000/8000 amerikai dolláros volt (körülbelül 1 millió/2 millió forint), amikor ott voltam, de azt mondták, előtte 12 500/25 000­-en játszottak. Mit mondjak, nem az a játék volt, ahová szívesen beülnék, a legkisebb stack is egymillió dollárt ért."

„Döbbenetes arra gondolni, hogy tulajdonképpen már 3 éve megállás nélkül futnak ezek a játékok, gyakorlatilag csak akkor állnak le, amikor valami nagy pókeres eseményt rendeznek a tengerentúlon. A játék hangulata továbbra is rendkívül barátságos, szórakoztató részt venni benne."

„A legnagyobb pot, amit láttam az asztalnál, viszonylag nyugisan alakult a K­T­7 flopig, a T turnön és 5 riveren viszont veszettül emelni kezdtek. A szokatlanul sok gondolkodás után az egyik profi és az egyik ázsiai amatőr került all­in körülbelül 5,1 millió amerikai dolláros potért (1,1 milliárd forint). A nagy izgalmakat osztozás zárta, mindkét játékos A­T­-et mutatott. Láttam néhány beteg river blöfföt is, 700­-800 ezer amerikai dollárt toltak középre a semmire a játékosok."

„Nem csoda, hogy az egymillió dollár nevezési díjú One Drop mezőnyének jelentős része a makaói legénységhez tartozik. Gondolkodom rajta, hogy én is csatlakozom idén. Jövő héten újra Makaóra utazom, azt hiszem, Pot Limit Omahát fogok játszani 1000/2000 amerikai dolláros téten. Közben elkortyolgatok egy üveg finom bort, mert még a végén szívrohamot kapok ezektől a hatalmas tétektől."