Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Sikeres idényen vannak túl a sakkozók

2011.12.08. 13:31

A férfi csapat Európa-bajnoki bronzérmével sikeres idényt hagyott maga mögött a Magyar Sakkszövetség, amely csütörtökön díjazta a legjobb versenyzőket.

„Az elmúlt egy évben három világversenyen szerepeltünk, a sakkolimpián és a világbajnokságon némi balszerencsével negyedikek lettünk, aztán jött a görögországi Eb-bronz. A férfiak kilenc év után állhattak nemzetközi tornán dobogóra, nagyon büszke vagyok a csapatra”- mondta az évzáró sajtótájékoztatón Horváth Tamás kapitány.

Seszták Miklós, a szövetség elnöke átadta az év legjobbjainak járó elismeréseket, a nőknél Polgár Judit, a férfiaknál Almási Zoltán és Lékó Péter megosztva kapta meg a díjat.

A Kínában versenyző Almási távollétében Lékó Péter idézte fel a novemberben, Porto Carrasban rendezett Eb élményeit: „Óriási sikert értünk el ebben a tíz napban, nagyon egységes volt a csapat, noha Judit nagyon hiányzott. Amikor négy forduló után a 20. helyen álltunk, megfogadtuk, hogy ha dobogóra érünk, akkor tengeri fürdőt veszünk. Aztán váratlanul összejött a harmadik hely, még a bronzért 4-0-ra megvert, Topalov vezette bolgárok is elismerték, hogy rászolgáltunk erre a sikerre.”

A Polgár Judit helyett asztalhoz ült Gyimesi Zoltán is örömmel emlékezett vissza: „Senki sem számított arra a 4-0-ra, ráadásul nekem épp az Eb közben szakadt meg egy 60 győzelemből álló sorozatom.”

A női világranglistát ötvenedszer vezető - ezzel abszolút rekorder - Polgár Judit elmondta: itthonról követte a görögországi eseményeket, de a jövő évi sakkolimpián már ott lesz.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.