A férfiak nyertek, a nők kikaptak a sakkolimpián

2014.08.11. 19:35

A magyar férfiválogatott legyőzte Izrael együttesét, míg a női csapat kikapott a németektől a norvégiai Tromsőben zajló sakkolimpia hétfői, kilencedik fordulójában. A férfiaknál az éltáblás Lékó Péter sötéttel remizett Gelfanddal, és döntetlent ért el a szintén sötéttel játszó Almási Zoltán is, míg Balogh Csaba és Rapport Richárd begyűjtötte a teljes pontot.

A nőknél világossal Mádl Ildikó győzött a második táblán, Gara Anita pedig sötéttel döntetlent játszott, de mivel Hoang Thanh Trang és Gara Tícia kikapott, a németek nyerték az összecsapást. Kilenc forduló után a férfiak hat győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak, míg a nők hatszor győztek és háromszor kaptak ki, írja az MTI.

Eredmények, 9. forduló:

    férfiak:

Izrael-Magyarország 1-3 

Gelfand-Lékó Péter döntetlen

Balogh Csaba-Rodshtein 1-0

Smirin-Almási Zoltán döntetlen

Rapport Richárd-Sutovsky 1-0

    nők:

Németország-Magyarország 2,5-1,5

Pähtz-Hoang Thanh Trang 1-0

Mádl Ildikó-Schleining 1-0

Melamed-Gara Anita döntetlen

Gara Tícia-Hoolt 0-1

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett a csütörtökig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le. Itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.