215 milliárdért újítaná fel a Chelsea-stadiont Abramovics

2015.06.16. 11:24

Roman Abramovics 215 milliárd forintért átépítené az angol futballbajnok Chelsea stadionját, a Stamford Bridge-t, írja a Guardian. A munkálatok két vagy négy évig tartanának, hogy aztán átadják a 60 ezer ülőhelyes megakomplexumot.

A Stamford Bridge jelenleg 41 798 férőhelyes és 110 éves, alapos felújításra szorul, a tulajdonos, az orosz Abramovics pedig számíthat rá, hogy a sikerek miatt is egyre több fiatal szeretne majd nekik szurkolni, így nem is sajnálna ráfordítani 500 millió fontot. Ehhez azonban szeretnék megszerezni a helyiek és a szurkolók támogatását, ezért június 30. és július 2. között egy kiállítással egybekötött konzultációt tartanának. Azért is van szükség a támogatásra, mert a felújítás alatt a csapat elköltözhet a stadionból.

Az új stadion a jelenlegi 12 hektár helyett már 20 hektárt foglalna el, valószínűleg a létesítmény egyes részei a föld alá épülnének, ami azért is szükséges, mert igen forgalmas vasútvonal mellett fekszik.

Két verzió létezik: az egyik, hogy lépésről lépésre építenék át a stadiont, úgy, hogy közben a csapat nem költözik, de így a munkálatok alaposan elhúzódnának, vagy a már említett költözéssel.

Hogy hova költöznének, azzal kapcsolatban is több ötlet felmerült: elképzelhető egy rögbistadion és a Wembley is.