Mi köze III. Richárdnak a Leicester szárnyalásához?

2015.12.25. 15:11

A világ egyik legerősebb futballbajnokságát, a Premier League-et jelenleg az egyik legkisebb klub, a Leicester City vezeti. Próbálkozhatunk azzal a magyarázattal, hogy Jamie Vardy vagy Mahrez zsenije is bőven benne van ebben a sikerben, de az igazság az, hogy mindez egy több mint ötszáz éve meggyilkolt angol királynak köszönhető.

Hagyjuk a statisztikát, a játékosállományt, az edző kvalitását, egy sportsiker természetesen csak babonákon múlhat. A Leicestert éppen III. Richárd repíti, ahogy arra a Daily Mail rámutatott.

A Shakespeare által is megénekelt király 1485-ben halt meg a bosworth-i csatában. De ennyi nem volt elég ellenfelének, Tudor Henriknek. Richárdot Leicesterben lóhátra kötötték, és még holtában is megalázták, több sebet ejtettek rajta.

Richárdot végül a Grey Friars ferences kolostor templomának kerengőjében temették el. Ennek romjain épült az a parkoló, ami alatt 2012 szeptemberében végül kiásták csontvázát.

Ennek eddig nem sok köze van a leicesteri focicsapathoz, de III. Richárd idén márciusi újratemetése meghozta a klub szerencséjét. Azóta szárnyal a csapat, a lejátszott 26 bajnokijából 18-at megnyert a Leicester, haton döntetlenezett, és csak kétszer kapott ki. Átlagosan 2,2 pontot szerzett meccsenként.

Premier League, 18. forduló:


Stoke City-Manchester United 13.45 (Digisport, élő)
Bournemouth-Crystal Palace 16.00  
Aston Villa-West Ham United 16.00  
Chelsea-Watford 16.00  
Liverpool-Leicester City 16.00  (Digisport, élő)
Manchester City-Sunderland 16.00  
Swansea City-West Bromwich Albion 16.00  
Tottenham Hotspur-Norwich City 16.00  
Newcastle United-Everton 18.30  (Digisport, élő)
Southampton-Arsenal 20.45 (Digisport, élő)