A hős ír futballista a fagyos tengerbe vetette magát, hogy megmentsen egy csecsemőt

2016.03.22. 08:51

Iszonyatos tragédia történt Írország északnyugati részén, Buncranában, ahol a tengerbe veszett egy család, kivéve egy négy hónapos kislányt, akit egy első osztályú futballista mentett ki a fagyos tengerből.

Az öttagú család egy elalgásodott és ezért csúszós mólóra tévedt a kocsijukkal. Az autót a 46 éves Sean McGrotty vezette, mellette ült az anyósa, hátul pedig a három gyermeke és a 15 éves sógornője. A kocsi nem tudott megállni, a tengerbe csúszott,  a hullámok pedig azonnal elsodorták a parttól. Az esetnek szemtanúja volt Davitt Walsh, egy ír futballista, aki levette a ruháit, és a tengerbe ugrott értük. 

A következő pillanatok szinte elmondhatatlanok: az egyik testvér a sodródó és süllyedő autó ablakából ki tudta neki nyújtani az ablakon a négy hónapos kislányt, Rionaghac-Annt; a többiek azonban hiába próbáltak kiúszni, a fagyos tenger és a nehéz, vizes ruháik lehúzták őket a mélybe. 

Az anya eközben Liverpoolban egy leánybúcsún tartózkodott. Miután megtudta a hírt, teljesen összetört. Most a kislányával a kórházban van, vigasztalhatatlan; azt mondta, ha nem maradt volna életben a csecsemő, semmi értelme nem lenne az életének.

A 29 éves hős futballista számos sérülést szenvedett, zúzódások és vágások borítják a testét, jelenleg mankóval közlekedik, azt mondta, megrázták a történtek. Nagyon kemény magához, és vádolja magát, hogy talán többeket is megmenthetett volna. Amúgy az algás részen ő is elesett a babával a karjaiban, beverte a fejét, és nem tudott felállni, a barátnője segített neki. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport