Egy ország futballját teszi tönkre a túl sok szex

2016.10.04. 21:52

Többféle elmélet kering arról, hogy a sportteljesítményt mennyire befolyásolja a versenynap előtti szex. Van, aki szerint fokozza, van, aki szerint pedig egyértelműen káros. Egy ghánai futballedző is ezt vallja.

A 1960-as  és '70 években válogatott Malik Jabir szerint ráadásul általános problémáról van szó, írja a spanyol As.  Jabir úgy véli, hogy mivel a játékosok az edzések és meccsek előtt órákat szexelnek, sokkal rosszabb teljesítményt nyújtanak a pályán, mint amire egyébként képesek lennének. Ilyen körülmények között pedig lehetetlen fejlődni.

„Sok mai játékos nem tud végigjátszani 90 percet, mert nagyon fáradékony. És tudják, miért? Mert nem alszanak eleget, nem edzenek eleget és túlságosan el vannak foglalva a szexszel. Ghánában szép fiatal lányok vannak, akiknek nem hagynak nyugtot" – mondta Jabir egy ghánai rádióban.

„Megvan a szex, és megvan a futball ideje, ha a két dolgot kevered, akkor sosem érsz a csúcsra" – világított rá az edző, hogy a játékosoknak az időgazdálkodással is gondjaik vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport