Volt már olyan, hogy Mayweather nem bokszolóval küzdött

2017.06.17. 08:21

A visszavonult bokszkirály és a hipszter szupersztár MMA-harcos randija végül összejött, az esemény sportértéke megkérdőjelezhető, de ettől még nagy buli lesz.

A 40 éves, két éve veretlenül visszavonuló Floyd Mayweather (49-0) és a pályája csúcsán lévő ketrecharcos, Conor McGregor összecsapását nehéz teljesen komolyan venni, de még mindig könnyebb, mint Mayweather első olyan küzdelmét, amit a sportágán kívüli ellenféllel vívott meg a ringben.

2008-ban ugyanis az akkor még igencsak aktív Mayweather kirándulást tett a pankráció világába, ezzel a lépéssel maximálisan igazolva "Money" (azaz pénz) becenevét. A sportág(?) Wrestle Mania nevű éves csúcseseményén lépett fel, ahol egy 2 méter 13 centi magas, közel 200 kilós óriással, bizonyos Big Show-val küzdött meg. 

Mint sejthetik, a felek hihetetlenül fordulatos izgalmakban nem szűkölködő pokoli csatát vívtak. A végén – láss csodát – a 40 centivel alacsonyabb, és közel 140 kilóval könnyebb ökölvívó diadalmaskodott, miután egy székkel alaposan megpuhította, majd egy boxerrel kiütötte ellenfelét.

Az orlandói Wrestle Mania egyébként hatalmas sikert aratott, a szervezőknek 24 millió dollárt hozott, a város gazdaságának meg 50 millió körüli bevételt generált, köszönhetően jelentős részben az alább látható, bő 11 percnyi értelmezhetetlen izének, amit úgy hívnak profi pankráció.

Ennél azért a McGregor elleni meccs csak jobb lehet.