Luis Enrique brutális, Guardiolát is veri

2016.02.07. 08:40
Briliáns statisztikák Luis Enrique első kilencvenkilenc Barcelona-meccséről.

Vasárnap századszor ül Luis Enrique a Barcelona kispadján vezetőedzőként. Sosem indult senki ilyen eredményekkel.

A gijoni születésű edző ugyanis eddigi mérkőzéseinek 90 százalékát nem veszítette el.

Sőt, ha a jubileum napján megveri idegenben a spanyol liga utolsóját, a Levantét, 80 százalékát meg is fogja nyerni. 99 meccsből 79 győzelemnél jár, 11 találkozót leikszelt, és mindössze 9-et veszített el csapata 2014 nyara óta, akkortól irányítja őket.

Csak ebben az utóbbi mutatóban lehet hozzáfogható, akkor, ha kikap Levantéban: Pep Guardiola első 100 Barca-meccsén 10 vereséget szenvedett. De csak 71-szer nyert, 19-et ikszre hozott.

Trófeákban viszont verni fogja Guardiola, ő hat kupát nyert, míg Luis Enrique ötöt. Hasonlóan indultak, csak Luis Enrique a tavalyi Spanyol Szuperkupát nem tudta behúzni, az Athletic Bilbao jobb volt.

Meccsek száma, győzelmek, döntetlenek, vereségek, lőtt gólok, kapott gólok, trófeák
Meccsek száma, győzelmek, döntetlenek, vereségek, lőtt gólok, kapott gólok, trófeák

Érdemes ránézni még a gólkülönbségekre. Ez is Luis Enriquénél a legjobb, majdnem 40 góllal többet szerzett vele a Barcelona, mint Guardiolával, és néhánnyal kevesebbet kapott.

Utánuk olyan nevek vannak a sorban, mint Louis Van Gaal, Johan Cruyff és Rinus Michels, de a Barcánál nagyot alkotott Frank Riijkard és Terry Venables is.

Megjegyzendő: Luis Enriquén és Guardiolán kívül csak Rijkaard dolgozhatott Messivel - ő tette be a nagycsapatba 17 évesen.