123 elbukott, Casillas legtöbbször, 1 nagy kapus tartja magát

2016.02.25. 11:36

A Mundodeportivo.com összeszedte, eddig 123 kapusnak lőtt gólt a Barcelona színeiben Lionel Messi.

A legtöbbet a volt Real Madrid-kapusnak, Iker Casillasnak, 17-et, igaz ellene is játszott a legtöbbször. Második a valenciás Diego Alves, aki azért nincs az első helyen, mert Messi több tizenegyesét is kifogta. 16 gólt kapott az argentintól. A harmadik a bilbaós Gorka Iraizoz, ő 15-öt szedett be, köztük Messi egyik kedvenc gólját, legalábbis a mundodeportivósok szerint. Nem volt túl rég, 2013 áprilisában, amikor sérülésből tért vissza, és csereként állt be a második félidőben. Öt védőt cselezett ki, aztán eltette a jobb alsóba, ballal, természetesen.

Petr Cech volt az egyik nagyszerű kapus, aki tartotta magát Messivel szemben, hat meccsen egyet sem kapott tőle, mígnem kedden rúgott neki kettőt az Arsenal-Barcelonán. A sztárkapusok közül így egy maradt, akinek nem kellett kiszednie a labdát Messi után: talán sorsszerű is, hogy az elmúlt 20 év legjobb kapusa, a juvés Gianluigi Buffon.

Igaz, az olasszal még csak egyszer került szembe Messi, a múlt júniusi BL-döntőben. 3-1-re a Barca nyert, a gólokat Rakitic, Suarez és Neymar szerezte.

Messi és a 123 kapus
Messi és a 123 kapus