Hoffmann Nóra koponyatörést szenvedett

2009.03.09. 18:14

Fejsérülést szenvedett Hoffmann Nóra, a március 23. és 29. közötti, Los Angeles-i, olimpiai kvalifikációs műkorcsolya-világbajnokságra készülő magyar jégtánckettős női tagja. Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára elmondta: a páros már New Yorkban készült, amikor Hoffmann - még a múlt héten - edzés közben megbotlott és fejjel nekiesett a palánk nyitott ajtajának.

"A füle mögött érte az ütés, valószínűleg eltört a koponyacsontja. Az egyik kórház intenzív osztályára vitték, s azóta négy CT-felvételt is csináltak róla, ezek szerint három vérömleny keletkezett a fejében. Jelenleg is fáj a feje, szédül és a bal fülére nem hall" - tájékoztatott Sallak. Hozzátette: Hoffmann ennek ellenére még nem mondott le a vb-szereplésről, nagyon bizakodó, és reméli, hogy egy-két napon belül kiengedik a kórházból. Párja, Makszim Zavozin közben folyamatosan edz egyedül.

A tavaly alakult jégtánckettős rendkívül peches, hiszen eddig többször is a balszerencse akadályozta vagy zavarta: tavaly novemberben Zavozin betegsége miatt nem tudtak elindulni a zágrábi Golden Spin viadalon, majd januárban, a helsinki Európa-bajnokságon a kűr előtt - a 11. helyen állva - kellett visszalépniük hasonló okból.

A Los Angeles-i világbajnokságról sérülés miatt Sebastyén Júlia is visszalépett.