Vonn nagyot bukott, a kerítés fogta meg

2012.12.15. 13:51

Óriásit, de szerencséset bukott Lindsey Vonn pénteken, a Val'd Isere-i lesikló világkupán. Az egyensúlyát vesztett sízőt a pálya széli kerítés fogta meg.

Vonn eddig remekül versenyzett a szezonban, két amerikai lesiklóversenyt már megnyert, és két szuper-óriásműlesikló futamon is győzött.

A sízőnő a pálya felső szakaszán bukott, egy ugrás után még úgy tűnt, sikerül megőriznie az egyensúlyát, de a kanyarban nem sokkal később elesett, és nagy sebességgel sodródott le a pályáról. Átpördült, csak a pályát határoló harmadik biztonsági kerítés állította meg.

Vonn végül a saját lécein jött le a pályán, de balesete után csak annyit mondott, hogy nem érzi jól magát. A fájdalmai ellenére úgy volt, hogy indul szombaton a szuper-óriásműlesiklásban is, de havazás miatt törölték a futamot Val'd Isere-ben.

A technikai hibából eredő bukása sokakat meglepett, a lesiklás Vonn egyik kedvenc száma, és amellett, hogy általában sokat kockáztat, sikeresen le szokott jönni. A legutóbbi 27 világkupán mindig a legjobb ötben volt lesiklásban, 2007 januárja óta most először nem sikerült.

"Olyan hibát csinált, ami minden sízőnek eljön egyszer a pályafutásában. Egy kicsit megdőlt abban a kanyarban, és az ő határon való sízésének ez most túl sok volt" - elemzett Alex Hoedlmoser, az USA női szövetségi kapitánya.

Vonn a szezont nem túl jó állapotban kezdte, gyomor- és bélpanaszai miatt ki kellett hagynia pár hetet. Ennek ellenére eddig kiugró formában versenyzett.

A pénteki futamot a svájci Lara Gut nyerte, Miklós Edit 29. helyével újra világkupa-pontot szerzett. Bukása ellenére két korábbi győzelmével a lesikló világkupában még mindig Vonn vezet.