Egy magyar a gyorskorcsolya sprint-vb-n

2013.01.25. 08:00

A hétvégén rendezik meg az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben a gyorskorcsolyázók sprint-világbajnokságát, amelyen hét év után ismét lesz magyar induló, Lykovcán Ágota. 

A magyar versenyző az elmúlt hétvégén, Calgaryban rendezett világkupán futotta meg a szintidőt. Ehhez a nemzetközi szövetség (ISU) előírása szerint 1:19.50 perc alá kellett kerülnie 1000 méteren, Lykovcán pedig 1:18.88-as idővel szerezte meg az indulási jogot.

"Ez egy remek eredmény volt, de még semmit sem értem el azon kívül, hogy együtt versenyezhetek a vb-n a legjobbakkal" - mondta az MTI-nek a 26 éves gyorskorcsolyázó, hozzátéve, nem elégedett a teljesítményével és csak az foglalkoztatja, hogyan és min tud javítani ahhoz, hogy a vb-n legjobbját nyújtsa 500 és 1000 méteren.

A versenyzők szerdán egy edzésen már kipróbálhatták a pályát, pénteken újabb tréning lesz. A programban szombaton és vasárnap is egy-egy ötszázas és ezres táv szerepel, de a második 1000 méteren már csak a legjobb 24 korcsolyázó állhat majd rajthoz. A bajnoki cím az összetett eredmények alapján dől el.

A versenyek - magyar idő szerint - szombaton és vasárnap is 21.00 órakor kezdődnek.