A tongai már célban, Pulai a kanyarban se

2013.11.30. 13:34

Az olimpiai bajnok kenus, a 46 éves Pulai Imre nem adja fel az álmát, szeretne kijutni a téli olimpiára.

Kétszer már lemaradt – sem a torinói, sem a vancouveri csapatba nem került be –, de Szocsira újult erővel próbál felkészülni.

pulai uj540 vagott 640x480
Fotó: nob.hu

A winterbergi Európa Kupa-futamon – ide a sportág legjobbjai el sem mentek - ott is volt a résztvevők között, és nem született meglepetés, az utolsó, ötvenedik helyen ért célba. Egyedül az angol Raymond Thompson irigyelheti a magyart, mert ő célba sem ért.

A tongai Bruno Banani, akivel együtt kezdte a sportágat Pulai - ezért sem összekeverendő a parfümmel -, már lényegesen előtte van, 3,5 másodperccel volt gyorsabb, ahogy 2013 februárjában is.

A tongai királyi család támogatását élvező Banani ugyanis a harmincadik lett, és csak két tized hiányzott neki, hogy a győzteshez képes a bűvös egy másodperces álomhatáron beül legyen. Pulai a két futam után 4,6 másodpercre volt az aranyérmes orosz Jevgenyij Voszkreszenszkijtől.

Pulainak világkupa-futamokon kellene elfogadhatót nyújtania, hogy esélye legyen Szocsira. Pulai fia, Bence egyébként úszásban ott volt a londoni olimpián.

100

Az olaszok kétszeres olimpiai bajnok szánkósa, Armin Zöggeler második helyen végzett a világkupa-sorozat winterbergi állomásán, így századszor állhatott dobogóra vk-futamon. A februári, szocsi olimpiára készülő, majd utána visszavonuló 39 esztendős Zöggeler 55-ször nyert, 25-ször volt második és 20-szor harmadik.