Vonn az olimpia miatt halasztja el műtétét

2013.12.02. 14:19

Elhalasztja korábban megsérült jobb térdének operációját Lindsey Vonn, az amerikaiak olimpiai bajnok alpesi sízője, aki már a héten újra versenyezne a Lake Louise-ban sorra kerülő világkupa-futamon. A 29 éves kétszeres világbajnok versenyző november 19-én, edzés közben bukott, s jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. Vonn azt mondta, ha most kés alá feküdne, az megakadályozná abban, hogy megvédje lesikló olimpiai bajnoki címét a februári szocsi téli játékokon.

„Persze valószínűleg akkor is így cselekednék, ha a mostani nem egy olimpiai szezon lenne” – nyilatkozta az amerikai lesikló-specialista. „Kipróbálnám, hogy mennyit bír a térdem, sok lehetőségem amúgy sincs, végül így is, úgy is meg kell majd műteni.”

Vonn elutazik Lake Louise-ba, s az edzésen részt is vesz. Ha a tréning közben nem lesz semmi problémája, akkor rajthoz is áll a pénteki és a szombati lesikló-futamokon. Az olimpiai bajnoknak ez lesz az első versenye azóta, hogy a februári világbajnokságon súlyos balesetet szenvedett, s szintén a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört.

Vonn-nak három vk-futamon kell még diadalmaskodnia ahhoz, hogy beállítsa Annemarie Moser-Pröll rekordját. Az osztrák síző pályafutása során 62 vk-versenyt nyert meg.