Üvöltött a fájdalomtól a nagyot bukó síző

2014.03.12. 14:09

A német Maria Höfl-Riesch hatalmasat esett az idényzáró világkupa lesiklószámában. A világkupa összetett győzelmére pályázó versenyző, mivel nem tudta befejezni a számot, visszaesett a második helyre.

Höfl-Riesch vezetett a szakágban, és mivel az előtte indult Anna Fenninger csak az ötödik tudott lenni, a német síelő már teher nélkül indulhatott, övé volt a lesikló-világkupa. Az összetett azonban még nem dőlt el, így rá kellett mennni a lehető legjobb eredményre a svájci Lenzerheide sípályáján.

Az idei szezon egyik legnehezebb pályáján Höfl-Riesch nem tudott hibátlanul lemenni, a pálya középső részén egy kanyarban bukott, többször átpördült, végül a pályát határoló háló fogta meg. A célban várakozó ellenfelei is ijedten nézték, mi történt vele. A verseny közvetítésében is hallani lehetett, hogy Höfl-Riesch üvöltött fájdalmában.

A német síedző, Thomas Stauffer szerint is brutál nagyot esett sízőjük, akinek ráadásul a botjai is beakadtak a hálóba, és emiatt kicsavart karral is pördült.

A síelőt helikopterrel vitték kórházba (nem sérülése miatt, hanem kényelmi szempontokból választották a légi szállítást), az első hírek szerint a vállát és felkarját ütötte meg. Egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése, lehet, csak horzsolásokról van szó. Most még azt sem lehet tudni, hogy a többi számban rajthoz tud-e majd állni a Szocsiban olimpiai aranyat is nyerő német.

Mivel a lesiklásban nem ért célba, az összetett világkupában már Fenninger vezet, 11 ponttal előzi meg Höfl-Riescht.

Eredmények:

női lesiklás:
1. Lara Gut (svájci) 1:32.31 perc
2. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:32.36
3. Fränzi Aufdenblatten (svájci) 1:32.88

A szakági vk végeredménye 9 futam alapján: 1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont, 2. Anna Fenninger (osztrák) 464, 3. Tina Maze (szlovén) 409

Az összetett vk állása 29 futam után (még 3 verseny van hátra): 1. Fenninger 1191 pont, 2. Höfl-Riesch 1180, 3. Gut 956