Vanessa Mae-t csalás miatt eltiltották a síeléstől

2014.11.11. 13:59

A Nemzetközi Sí Szövetség négy évre eltiltotta Vanessa Mae hegedűművészt, aki alpesi sízőként a februári, szocsi téli olimpián indult. Az olimpiai indulási jogot a selejtezős versenyeken csalással nyerte el.

A FIS kedden közölte, hogy a januárban rendezett négy szlovéniai óriás-műlesikló viadalon több szabálytalanság is történt, a rendezők eredményeket és jegyzőkönyveket hamisítottak úgy, hogy az a 36 éves Vanessa Mae-nek kedvezzen, írta az MTI.

A szövetség szerint a csalások nélkül a síző nem szerezte volna meg a téli játékokon való részvételhez szükséges pontszámot.

A hegedűművész thaiföldi színekben, Vanessa Vanakorn néven indult Szocsiban óriás-műlesiklásban, s 67 versenyző közül utolsóként zárt, több mint 50 másodperccel lemaradva a győztes szlovén Tina Mazétól.

A szingapúri születésű, kínai anyától és thai apától származó, Angliában felnőtt és jelenleg Svájcban élő Mae Thaiföld történetének második téli olimpikonja. A FIS további öt olyan tisztségviselőt tiltott el egy, illetve két évre, akik közreműködtek a csalásban