A síléctaposás a biatlonkirályt is megállította

2014.12.21. 18:49

A biatlon világkupa idei utolsó futamát rendezték a szlovéniai Pokljukában, ahol a férfi tömegrajtos verseny az utolsó pillanatig nyitott volt. Az orosz Anton Sipulin nyert, de a franciák óvtak a futam után, azt állították, az agresszív biatlonista szabálytalanul előzte meg versenyzőiket.

Az utolsó lövészet után három versenyzőnek maradt komoly esélye a győzelemre. Elöl a francia Jean-Guillaume Beatrix haladt, mögötte honfitársa, Martin Fourcade és Sipulin síelt. A cél előtti utolsó emelkedőn Sipulin kilépett, és betámadta ellenfeleit. Az előzésnél azonban letaposta Beatrix léceit, aki emiatt elbukott. A mezőny egyik legjobb sífutójának és legeredményesebb versenyzőjének számító Fourcade meg azért nem tudott gyorsan reagálni, mert ki kellett kerülnie az elé vágódó csapattársát. Még megpróbált hajrázni, de Sipulin behúzta a győzelmet.

Sipulin léctaposással nyert a biatlon-vk-n

„Ez már a második olyan eset a héten, amikor Sipulin rálép más lécére. A sprintversenyben is durván támadt Martin Fourcade-ot. Úgy gondoljuk, hogy túl agresszíven viselkedik a pályán, és ezért, ki kellen zárni" – nyilatkozta a franciák vezetőedzője. Az óvásukat elutasították, így maradt az orosz az első helyen.

Sipulin nagyon jó hetet zárt, a három pokljukai futamból kettőt megnyert, a tömegrajtos mellett a sprintet is, az üldözésesben pedig második lett. Ezzel feljött az összetett világkupa második helyére Fourcade mögé.