Miklós Edit már 2 mp hátrányban volt, amikor kiesett az alpesisí-vb-n

2015.02.03. 21:17

A szám olimpiai bajnoka, Anna Fenninger nyerte az egyesült államokbeli Beaver Creekben és Vailben zajló alpesisí-világbajnokság keddi nyitóversenyét, a női szuper-óriásműlesiklást. A magyar induló, Miklós Edit kiesett.

A magyar versenyző a 33-as rajtszámmal indult a 46 fős mezőnyben, a pálya közepéig 2,01 másodperces hátrányt szedett össze, majd egy jobb kanyarnál kisodródott és nem tudott a pályán maradni, így kiesett, olvasható az MTI tudósításában. Miklós Edit pénteken indul lesiklásban, ott lehet jó eredményt várni tőle, a hatba szeretne kerülni.

A keddi versenyen az erős szél és havazás miatt a tervezettnél 30 perccel későbbre halasztották a rajtot, és erövidítették a pályát is. A 25 éves Fenninger elsősorban a felső szakaszon nyújtott teljesítményének köszönheti sikerét, ugyanis ott jelentős, 33 százados előnyre tett szert, ami a célig folyamatosan csökkent, de végül három századdal megelőzte az addig élen álló címvédőt, a szlovén Tina Mazét. Mögöttük a szám 2009-es világbajnoka, a hazai közönség előtt szereplő Lindsey Vonn lett a harmadik.

Fenninger pályafutása második vb-aranyát nyerte, az elsőt 2011-ben szuperkombinációban szerezte.

    

Eredmények:

női szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:

 ----------------------------------------

   Anna Fenninger (Ausztria) 1:10.29 perc

2. Tina Maze (Szlovénia) 1:10.32

3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:10.44

    Miklós Edit kiesett.