Nem is lősz, de mégis találsz, hogy van ez?

2015.02.09. 15:45

Elég kellemetlen pillanatokat élt át Veronika Vitkova a Nové Mestó-i biatlon-világkupán, mikor azt tapasztalta, hogy célköreit leszedegetik, pedig ő még el sem sütötte puskáját.

A Novo Mestó-i üldözéses futamot elég rossz körülmények között rendezték, a zuhogó hó nemcsak a sífutást lassította, de a látási viszonyokat is lecsökkentette. A negyedik lövészetnél ezért hibázhatott nagyot a sokáig élen álló Franziska Hildebrand. A német biatlonista ugyan jó lőállásba állt be, de keresztbe, a mellette lévő versenyzői célköreire lőtt. Arra sem hibátlanul, kettő fennmaradt.

A biatlonos benézte, a másik céltáblájára lőtt

A távcsövébe belenéző Vitkova azonnal érzékelte, hogy baj van, felemelt kézzel jelzett a bíróknak. Így is körülbelül egy perc telt el, mire tiszta célokat kapott. Hildebrandot ugyan megbüntették hat perccel, de Vitkován ez nem segített. Jobb eredményt érhetett volna el, ha nem kell a lőállásban várakoznia feleslegesen. Ezzel együtt 11. lett.

A futamot a fehérorosz Darja Domracseva nyerte, aki szintén elkövetett már olyan hibát, mint Hildebrand. A németek olimpiai bajnoka, Magdalena Neuner három évvel ezelőtt éppen Nové Mestóban bukta el úgy az első helyet, hogy keresztbe lőtt.