Hosszú kihagyás várhat Carlo Jankára

2015.10.28. 12:30

Fáradásos csigolyarepedés miatt hosszú kihagyás várhat az óriásműlesiklás korábbi olimpiai és világbajnokára, Carlo Jankára.

A 29 éves síző a múlt hétvégén hátproblémái miatt hagyta ki a világkupa-sorozat Söldenben rendezett idénynyitó versenyét. A Blick című svájci lap cikke szerint akkor még ő sem ismerte a pontos diagnózist, mert a röntgenfelvételek nem mutatták ki az ágyéki csigolyában kialakult hajszálrepedést, arra csak a később elvégzett MRI alapján derült fény.

Janka mindenképpen szeretett volna rajthoz állni a Lake Louise-ban november végén, illetve a Beaver Creekben december elején rendezendő versenyeken, ám úgy tűnik, ezekről le kell mondania. A fáradásos csigolyatörést vagy -repedést nem kezelik műtéti beavatkozással, de a gyógyulás rendszerint legalább hat hetet vesz igénybe, és ebben az időszakban edzenie sem szabad a sérültnek, vagy csak nagyon óvatosan.

Janka 2009-ben világ-, egy évvel később olimpiai bajnok lett óriásműlesiklásban, 2010-ben pedig az összetett világkupát is ő nyerte. (MTI)