Én vagyok a világ legnagyobb idiótája

2015.12.02. 07:56

A hétvégi sífutó-világkupán Heidi Weng elszámolta magát. A norvég világbajnok a második helyért hajrázott Kuusamóban, ahogy kell, be is ájult a célba, aztán nagy nehezen felfogta, hogy még egy kör van hátra.

A kuusamói Ruka Triple, ahogy a neve is utal rá, egy háromszakaszos verseny. A sprint és a szabadstílusú futam után a nőknél tíz kilométeres klasszikus stílusú versenyben döntötték el az első helyet. A zárószám üldözéses verseny, a korábbi két futam összideje alapján indították a versenyzőket.

Theresa Johaug az élről indult, nem is bírta vele senki a tempót, de a második helyért még nyitott volt a verseny. Négy sífutó egy csoportban haladt mögötte. Weng is itt volt, de ki tudja, miért, a harmadik kör végén nagy hajrát vágott ki, majd miután a földön lihegve levegőt kapott, tekingetett, merre vannak a többiek. Beletelt egy időbe, míg kiült az arcára riadalom: ellenfelei másik sávon haladva a negyedik körüket rótták.

Heidi Weng elszámolta magát - Kuusamo 2015

Weng összeszedte magát, de rengeteg időt veszített, nem volt esélye a dobogóra, végül kilencedikként, 1 perc 27 másodperces hátránnyal ért célba. Teljesen kikészült, a síró sífutót svéd és norvég ellenfelei vigasztalták. Weng a helyezésekkel együtt sok világkupapontot is bukott.

„Néha én vagyok a világ legnagyobb idiótája. Nem tudom, mi jöhet ezután. Talán az ellenkező irányba megyek a nyomon?" – mondta később a norvég sajtónak.

Heidi Wenget svéd és norvég ellenfelei vigasztalták - Kuusamo 2015