Miklós Edit idei legjobb helyezése a világkupában

2016.01.23. 11:38

A női lesikló világkupában Cortina d' Ampezzóban rendezték a következő futamot, és Miklós Edit ahogy Zauchenseeben is, újra a 13-as rajtszámot kapta.

A magyar síző a pálya középső részein még vezetett az addig élen álló liechtensteini Weiraterrel szemben, a célban azonban kapott hat századot tőle. Ezzel átmenetileg a harmadik helyre került.

A legnagyobb menők közül az amerikai Lindsey Vonn ezúttal is félelmetes időt repesztett, ezzel 37. győzelmét szerezte meg, amivel az örökranglista élére ugrott az amerikai bajnok.

A második helyre a kanadai Yurkiw jött be – 28 századnyira volt az első helytől -, a harmadik pedig a svájci Lara Gut lett, összetettben még 10 ponttal ő vezet.

Ők hárman előzték meg Weirathert, ezzel együtt természetesen Miklós Editet is, aki így a hatodik lett.

„ Eddigi legjobb eredményemet értem el a szezonban. Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogósokhoz közeli időeredményt elérnem, és a 4. helytől is csak 7 század másodperc választott el. A pálya felénél volt egy hibám, amikor az egyik kanyarnál jobbra sodródtam, itt vesztettem időt, illetve erős volt a szél a pálya alsó szakaszán az egyik ugratójánál, de tudtam javítani mindkétszer, így gyors maradtam. Velem volt a korábbi edzőm, Dietmar Thöni, aki tanácsaival, emberségével sokat tett hozzá a teljesítményemhez. A segédedzőm, Renato Gaspar a verseny előtt azt tippelte, hogy 6. leszek, ez bejött, így jövök neki egy teával” – nyilatkozta Miklós Edit a futam után.

„Nagyon összeszedetten és okosan versenyzett Miklós Edit. Volt edzője, Dietmar Thöni is eljött megnézni őt, és ilyen rövid idő alatt is hozzá tudott tenni a teljesítményéhez. Ez a 6. hely egy nagyszerű eredmény, ami azt jelenti, hogy az ünnepélyes díjkiosztóra is kivonulhat Edit, de ami még fontosabb, hogy stabilan hozza a pontszerző helyezéseket a szezonban. Reméljük, ezt a jó teljesítményt tovább viszi a következő versenyeire, és hamarosan még ennél is jobb eredményeknek örülhetünk" – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.