Nem vonul vissza az óriásit bukó Svindal

2016.01.25. 20:56

Folytatja pályafutását Aksel Lund Svindal norvég alpesi síző, aki pályafutása során harmadszor szenvedett súlyos sérülést.

Az olimpiai aranyérmes és ötszörös világbajnok versenyző keresztszalagja szombaton szakadt el, amikor a kitzbüheli lesiklóviadalon bukott. Még aznap megműtötték egy innsbrucki magánklinikán.

Hétfői sajtótájékoztatóján rögtön kijelentette, hogy súlyos térdsérülése ellenére nem tervezi a karrierje lezárását, felépülését követően továbbra is versenyezni szeretne. Elmondta, hogy a balesete miatt nem hibáztatja a legveszélyesebb lesiklópályaként számon tartott viadal szervezőit és a Nemzetközi Sí Szövetséget (FIS) sem, írja az MTI.

A 33 éves klasszis síző - aki élen áll a vk-sorozat összetett pontversenyében - a mostani idényben egy súlyos sérülés után tért vissza, ugyanis szinte a teljes előző szezont kihagyta Achilles-ín-szakadása miatt. Korábban, 2007 novemberében az egyesült államokbeli Beaver Creekben egy edzésen elesett, és a sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy négyórás operációra volt szükség, utána pedig több napot az intenzív osztályon kellett töltenie.