Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Nem vonul vissza az óriásit bukó Svindal

2016.01.25. 20:56

Folytatja pályafutását Aksel Lund Svindal norvég alpesi síző, aki pályafutása során harmadszor szenvedett súlyos sérülést.

Az olimpiai aranyérmes és ötszörös világbajnok versenyző keresztszalagja szombaton szakadt el, amikor a kitzbüheli lesiklóviadalon bukott. Még aznap megműtötték egy innsbrucki magánklinikán.

Hétfői sajtótájékoztatóján rögtön kijelentette, hogy súlyos térdsérülése ellenére nem tervezi a karrierje lezárását, felépülését követően továbbra is versenyezni szeretne. Elmondta, hogy a balesete miatt nem hibáztatja a legveszélyesebb lesiklópályaként számon tartott viadal szervezőit és a Nemzetközi Sí Szövetséget (FIS) sem, írja az MTI.

A 33 éves klasszis síző - aki élen áll a vk-sorozat összetett pontversenyében - a mostani idényben egy súlyos sérülés után tért vissza, ugyanis szinte a teljes előző szezont kihagyta Achilles-ín-szakadása miatt. Korábban, 2007 novemberében az egyesült államokbeli Beaver Creekben egy edzésen elesett, és a sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy négyórás operációra volt szükség, utána pedig több napot az intenzív osztályon kellett töltenie.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.