Auguszta
4 °C
22 °C

Lindsey Vonn nem kamuzott, feladta a szezont, kiment a Forma-1-re

2016.03.02. 17:05

A Facebookon jelentette be, hogy véget ért a síszezonja.

Szombaton Andorrában bukott, a lábszárában hajszálrepedést mutattak ki, de másnap rajthoz állt. Világkupa-ellenfele, Lara Gut azonnal megvádolta, hogy bekamuzta a sérülést, de nincs igaza, ugyanis Vonnt szerdán, Barcelonában újra megvizsgálták.

Ahogy írta, jobb eszközökkel még két mikrotörést találtak a sípcsontjában, ha ezzel versenyezne, komolyabb sérülést kockáztatna. Ráadásul jövőre vb, két év múlva olimpia, egyikről sem akar hiányozni, ezért inkább azonnal pihenőre megy.

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered...

Közzétette: Lindsey Vonn – 2016. március 2.

Fájdalmas a döntés, mert elveszíti az összetett Világkupát, amiben pedig vezeti a pontversenyt, és az egyik szakági kupát is, amiben szintén élen áll. Utóbbiban épp Lara Gut fogja megverni, akinek csak 27 pont a lemaradása.

Mivel Vonn épp Barcelonában van, nem tétlenkedett, egy mankóval kiment a Catalunya-pályára, ahol javában tesztel a Forma-1, és találkozott a pilótákkal. Leginkább a világbajnok Lewis Hamiltonra volt kíváncsi, aki délben végzett a vezetéssel, így tudott is rá időt szakítani.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!