Lindsey Vonn nem kamuzott, feladta a szezont, kiment a Forma-1-re

2016.03.02. 17:05

A Facebookon jelentette be, hogy véget ért a síszezonja.

Szombaton Andorrában bukott, a lábszárában hajszálrepedést mutattak ki, de másnap rajthoz állt. Világkupa-ellenfele, Lara Gut azonnal megvádolta, hogy bekamuzta a sérülést, de nincs igaza, ugyanis Vonnt szerdán, Barcelonában újra megvizsgálták.

Ahogy írta, jobb eszközökkel még két mikrotörést találtak a sípcsontjában, ha ezzel versenyezne, komolyabb sérülést kockáztatna. Ráadásul jövőre vb, két év múlva olimpia, egyikről sem akar hiányozni, ezért inkább azonnal pihenőre megy.

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered...

Közzétette: Lindsey Vonn – 2016. március 2.

Fájdalmas a döntés, mert elveszíti az összetett Világkupát, amiben pedig vezeti a pontversenyt, és az egyik szakági kupát is, amiben szintén élen áll. Utóbbiban épp Lara Gut fogja megverni, akinek csak 27 pont a lemaradása.

Mivel Vonn épp Barcelonában van, nem tétlenkedett, egy mankóval kiment a Catalunya-pályára, ahol javában tesztel a Forma-1, és találkozott a pilótákkal. Leginkább a világbajnok Lewis Hamiltonra volt kíváncsi, aki délben végzett a vezetéssel, így tudott is rá időt szakítani.