Egyetlen milliméter nem hozhatott volna nagyobb drámát

2016.03.11. 16:41

A csütörtöki 20 kilométeres egyéni versenyt a francia Martin Fourcade nyerte az oslói világbajnokságon, de csak milliméteren, vagy még annyin sem múlt, hogy ne a norvég Johannes Thingnes Bö legyen a világbajnok. Egy lövés mindent megváltoztathatott volna.

A 20 kilométeres számban a versenyzők négyszer öt lövést adnak le, kétszer fekvő és kétszer álló testhelyzetben. Minden egyes lövőhibáért egyperces büntetést kapnak, ekkora különbséget csak a legjobb sífutók tudnak ledolgozni. Fourcade-nek ez össze is jött, egy lövőhibával megelőzte a hibátlanul teljesítő két osztrákot, Dominik Landertinger és Simon Edert.

A negyedik helyet Bö szerezte meg, 57,2 másodpercet kapott Fourcade-tól egy lövőhibával. A norvég a negyedik sorozat első lövésével veszítette el a vb-t, milliméteren ha múlott a sikere. A lőszere éppen a bukóalak mellett csapódott be, a szétrobbanó golyó egy kis darabja még meg is mozgatta a bukóalakot.

Egy milliméterrel bukta a biatlon-vb aranyát a norvég Bö

Amikor Bőnek megmutatták a felvételeket, milyen közel volt az aranyhoz, azt hitte viccelnek vele. Ez már a harmadik olyan szám a hazai rendezésű vb-n, ahol negyedik lett.