Előkerült Liu Shaolin Sándor ellopott korcsolyája

2016.11.21. 20:38

Megkerült Liu Shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó összes ellopott sportfelszerelése: "Egy fekete zsákban visszavitték az étterembe a felszereléseimet, de pontosan nem tudom, ki tette és hogyan történt, csak felhívtak a vendéglátóhelyről, hogy megvan a korcsolyám" - mondta hétfőn az MTI-nek az 500 méteren idén vb-aranyérmes versenyző.

Liu Shaolin Sándor elmesélése szerint vasárnap étteremben vacsorázott, majd hazaérkezve vette észre, hogy csomagtartójából eltűnt a bőröndje.

Arról számolt be, hogy a visszavitt fekete zsákban benne volt a sisakja, a korcsolyacipője, két pár korcsolyapenge, élvédők, a futóruhája, az érmei, valamint egy adathordozója.

"A katona semmit sem ér a fegyverei nélkül. Én visszakaptam a fegyvereimet és ennek örülök" - mondta a 21. születésnapját vasárnap ünnepelt versenyző, aki ugyanakkor nem kapta vissza ruháit és hordozható számítógépét.

Liu Shaolin fantasztikusan kezdte az idényt, ugyanis az első két, egyaránt tengerentúli világkupa-fordulóról érmekkel tért haza: előbb Calgaryban győzött 500 méteren és a magyar váltó tagjaként, majd egy héttel később Salt Lake Cityben 1500 méteren lett második.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók jövő pénteken utaznak a két decemberi, ázsiai vk-állomásra, amelyre - saját bevallása szerint - a megkerült korcsolyacipőnek köszönhetően érmes reményekkel vág majd neki Liu Shaolin.

"Mindenki úgy kezd sportolni, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni, így én is. De még messze van a 2018-as, pjongcsangi olimpia, ezért nem szabad vele foglalkozni, ki kell zárni a gondolatokból" - mondta Liu Shaolin, aki már a szocsi játékokon is szerepelt, de elárulta, egyetlen mozzanatára sem emlékszik egyik futamából sem, mert akkor még nagyon izgult.