Félelmetesebb ellenfelet nem is kaphatott volna Miklós Edit

2017.01.11. 17:52

Két hónappal kartörése után már most hétvégén visszatér a versenypályára Lindsey Vonn amerikai alpesi síző.

"Nincsenek rá szavak, hogy mennyire izgatott vagyok. Már hétvégén visszatérek - nyilatkozta a 32 éves versenyző az Eurosportnak. - Nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem, több mint 300 órát töltöttem rehabilitációval, de a gyors felépülésért megérte a kemény munka".

A lesiklás 2010-es olimpiai és 2009-es világbajnokának azért is volt fontos, hogy már most hétvégén újra induljon, mivel Altenmarkt-Zauchensee pályája az egyik kedvence. Ezen az ausztriai helyszínen korábban négy világkupa-versenyen nyert, ráadásul tavalyi győzelmével éppen ott döntötte meg Annemarie Moser-Pröll futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját.

Visszatérésével újabb ellenfele lett Miklós Editnek a szombati lesiklóversenyre. A magyar síző jelenleg ötödik a szakági vk-pontversenyben. Vasárnap kombinációt rendeznek Altenmarkt-Zauchenseeben.

"Jó pár futamot kihagytam, de remélem, még így is lesz esélyem néhány számban megszerezni a vk-címet" - fogalmazta meg az idényre vonatkozó célját Vonn, aki november 11-én törte el a karját edzés közben, emiatt ebben a szezonban még egyetlen vk-futamon sem indult.

Vonn összetettben négyszer, a leggyorsabb számban pedig nyolcszor nyerte meg a vk-pontversenyt, többek között az előző idényben is.

Miklós Edit és Vonn versenyét az Eurosport szombaton 10:45-től élőben közvetíti. (MTI/Index)