Életveszélyes a behavazott pálya, törölték Miklós Edit versenyét

2017.01.14. 10:51

Miklós Edit szombaton nem kapott esélyt a havazás miatt, hogy újabb pontokat gyűjtsön a sívilágkupában. A törölt lesiklóverseny miatt Lindsey Vonn visszatérése is csúszik.

A zauchensee-i sívilágkupán ahogy tavaly, idén sem voltak ideálisak a körülmények. 2016-ban a hóhiány miatt elég egyedi módon, két részletben rendezték a lesiklást, most pedig a folyamatos havazás szólt bele a versenybe.

IMG 1860

A hó miatt törölték a csütörtöki és a pénteki edzést is, emiatt kényszerből a versenynapra, szombatra került a tréning is. De reggel is sűrű hóesés fogadta a sízőket, ezért újabb másfél órával tolták el az edzést. Ez a sakkozás elkerülhetetlen, mert a szabályok szerint a lesiklás veszélyessége miatt a futam előtt legalább egyszer mindenkinek teljesítenie kell a pályát.

A kitűzött másfél órát azonban már meg sem várták, a havazás és a mély, tömörítetlen pálya miatt törölték a szombati lesiklást. Ilyen körülmények között nem garantálhatták a versenyzők biztonságát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a vasárnapi programban szereplő szuperkombinációt megtartják-e.

Frissítés: a szervezők változtattak a vasárnapi programon, a szuperkombináció helyett lesiklást próbálnak meg rendezni. Az edzést 9.30-ra, a verseny kezdetét 12.15-re tűzték ki.