Lindsey Vonn: Nem lehet mindenki Tom Brady

2019.02.06. 11:42

Lindsey Vonn bukással kezdett élete utolsó versenyén, de reménykedik benne, hogy az arei alpesisí-világbajnokságon valami csoda folytán még érmes lehet. A sérülései miatt visszavonuló amerikai lesiklásban bizonyíthat vasárnap.

Vonn az első versenynapon, a szuperóriás-műlesiklában a pálya felső harmadánál bukott, a védőhálóba repült, de kis idő múlva a saját lécein csúszott le, nem sérült meg.

Úgy érzem, mintha egy 18 kerekes kamion elütött volna, de amúgy nagyszerűen vagyok. A térdeim ugyanolyanok, mint a verseny előtt, a nyakam fájni fog egy kicsit. Szelet kaptam, az döntött le, a bordáim is furcsán fájnak. De jó lesz, vasárnap minden rendben megy majd.

GettyImages-1094051076

Vonn idén eleve később kezdte a szezont, és amikor bekapcsolódott a világkupába, akkor is messze volt korábbi formájától. Kevés az esélyre rá, hogy győzelemmel hagyja abba a sízést.

Számoljanak velem. Van még egy esélyem. Talán valami csodát előhúzok, talán nem. A legkeményebb próbálok lenni. Azért mert buktam, nem jelenti azt, hogy nem jövök vissza.

A 34 éves amerikai fájdalmai miatt hagyja abba, bukásai miatt többször súlyosan megsérült, hétszer műtötték a térdeit. 82 világkupa-győzelemmel fejezi be, bár szerette volna megdönteni Ingemar Stenmark 86 győzelmes rekordját. A verseny utáni nyilatkozatában a hatszoros Super Bowl-győztes, 41 éves Tom Bradyt is előhozta.

„Nem lehet mindenki Tom Brady és nyerheti meg milliószor a Super Bowlt. A legjobbamat adtam karrierem során, de túl sok sérülésből jöttem vissza, és már nem vagyok képes csinálni. Ilyen az élet. Azt hiszem, a 82 győzelemre is büszke lehetek, és hogy miért nem 87? Mert túl sok sérülésem volt."