Arn Gréta nagy csatában búcsúzott

2008.05.03. 20:20
A magyar teniszező 6:3, 7:6-ra kapott ki a spanyol Medina Garriguestől. Arnnak voltak lehetőségei, de mindet elhibázta, így ellenfele két játszmában jutott a marokkói salakpályás torna döntőjébe. Barcelonában Nadal finálét játszik, sorrendben negyedszer nyerhet. Az olasz Bolelli meglepetésre döntőbe jutott Münchenben, Zvonareva pedig Prágában finálézik; idén már negyedszer, de még egyszer sem nyert.

A magyar teniszező meccse két óra négy percig tartott a spanyol Medina Garrigues ellen, ez idő alatt két játszmában vereséget szenvedett. A második játszmában több alkalma is volt a játszmagyőzelemre, de a spanyol ezt remekül hárította. Arn ennek ellenére nagyszerű produkciót nyújtott, teljesítménye dicséretet érdemel. A marokkói tornán a 3. kiemelt olasz Garbint, illetve az 5. kiemelt Bacsinszkyt kiverő Cetkovskat is simán verte, 6650 dollárt keresett és 50 WTA-pontot gyűjtött.

A spanyol ellenfele a döntőben a második helyen rangsorolt argentin Dulko lesz, így a két első helyen kiemelt játékos jutott a fináléba.

A világranglistán 143. magyar játékos a torna honlapja szerint is nagy csatában szenvedett vereséget a rangsorban 34. riválisától. "Volt esélyem arra, hogy fordítsak és nyerjek, de sajnos nem éltem a lehetőségekkel. Ráadásul a nagy szél is zavart. Most utazom haza, és legközelebb a római tornán szeretnék indulni" - mondta az MTI-nek a magyar teniszező.

A prágai tornán Vera Zvonareva az idén negyedik alkalommal jutott döntőbe, de még egyszer sem sikerült nyernie. A fináléban a nála 13 hellyel hátrébb rangsorolt fehérorosz Azarenka ellen játszik, akit tavaly kétszer is megvert. A fehérorosz lány életében játszik negyedszer döntőt, de nyernie nem sikerült még.

Eredmények:

ECM Prague Open, Prága (Tier IV, 145 ezer dollár), Női egyes, Elődöntő: Zvonareva (1., orosz)-Srebotnik (4., szlovén) 6:2, 6:4, Azarenka (3., fehérorosz)-Zakopalova (7., cseh) 6:3, 6:2.
Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem, Fez (Tier IV, 145 ezer dollár), Női egyes, Elődöntő: Dulko (2., argentin)-Rezai (4., francia) 7:6, 6:3, Medina Garrigues (1., spanyol)-Arn (magyar) 6:3, 7:6.

Barcelonában Nadal nagyon simán verte német ellenfelét, míg Ferrer és Wawrinka óriási csatát vívott. A második helyen kiemelt hazai játékos végül két játszmában nyert a kitünően teljesítő svájci ellen.

Óriási csatát és nagy meglepetést hozott a müncheni torna elődöntője. A 18. helyen álló francia Mathieu két rövidítéses szettet is elveszítve kikapott a nála három évvel fiatalabb, 40 hellyel hátrébb álló olasz Simone Bolellitől. Az olasz tavaly challenger-tornákon vitézkedett, négy döntőt játszott, kettőt megnyert. Idén Wroclawban egy challenger tornán elődöntős volt, Zágrábban már ATP-tornán bizonyított, a döntőbe jutásért viszont a sokkal gyengébbnek vélt ukrán Szerhij Stahovszkijtól kapott ki. Pályafutása során először játszik ATP-torna fináléjában.

Eredmények:

Open Sabadell Atlantico Barcelona 2008, Barcelona (888 ezer euró), Férfi egyes, Negyeddöntő: Gremelmayr (német)-Almagro (10., spanyol) 6:2, 3:6, 7:6. Elődöntő: Nadal (1., spanyol)-Gremelmayr (német) 6:1, 6:0, Ferrer (2., spanyol)-Wawrinka (14., svájci) 7:6, 6:3
BMW Open by FWU AG, München (370 ezer euró), Férfi egyes, Elődöntő: Gonzalez (2., chilei)-Al-Ajnaui (marokkói) 3:6, 6:4, 6:3, Bolelli (olasz)-Mathieu (1., francia) 7:6, 4:6, 7:6.