Félbeszakadt Szávay meccse

2008.05.10. 10:40
A világranglista második helyén álló Ana Ivanovics az első szettben nem tudta tartani a lépést Szávay Ágnessel, a szerb teniszező kétszer is elbukta saját szerváit. A második játszmában Szávay 3:1-re vezetett, innen viszont 6:4-re nyert riválisa. Innen folytatják, mert a sötétedés véget vetett a küzdelemnek. A győztesnek így az elődöntőt is szombaton kell játszania a berlini tornán.

Az 1,34 millió dollár összdíjazású berlini tenisztorna negyedik elődöntőjét vívta a tizedik kiemelt Szávay Ágnes. A korábbi meccseken rendre a gyengébben rangsorolt játékos nyert, amire jó előjelként tekinthetett a magyar játékos, mert riválisa a második kiemelt szerb Ana Ivanovics volt.

Szávay első két meccsén magabiztosan nyert a német fővárosban, csütörtökön Bartolival szemben már minden tudására szüksége volt. Ivanoviccsal eddig csak bemutató meccset játszott, mivel az élmezőnnyel szemben pozitív a mérlege, ezen most még inkább javíthatott, plusz mindenféle teher nélkül léphetett pályára.

fotó: MTI

Jobban nem is kezdhetett volna, mert rögtön az első játék övé lett, jóllehet a szerb adogatott. Mivel utána a saját szerváinál sem volt gondja, 2:0-s előnybe került.

Ivanovics ezek után összekapta magát, hosszú és szoros gémek következtek, de inkább Szávay dominált, ezt jelezték bréklabdái, míg a saját adogatásánál egyszer került csak bajba.

Szávay 5:3-as előnyénél Ivanovics a szettben maradásért szervált, és ha ugyan két játszmalabdát hárított is, a harmadiknál már nem remegett a magyar keze.

A második játszma egy hosszú gémmel indult, Ivanovics sorra teremtette meg fogadóesélyeit, de csak az ötödiket volt képes kihasználni. Szávay ezt rögtön visszavette, és mivel a sajátját megmentette, és 2:1-es vezetésnél ismét jól koncentrált, fontos labdát nyert meg, 3:1-re vezetett.

Ivanovics azonban nem tört meg, egyenlített, 4:4 után pedig újra elvette a magyar adogatását. A sajátját hozni tudta, és 6:4-gyel egyenlített. A döntő szettre azonban már nem került sor, mert Berlinben besötétedett. Szombaton tizenegytől folytatják, a Gyementyjeva elleni elődöntőre körübelül három órától kerülhet sor.