Elképesztő elődöntők Rómában

2008.05.11. 08:26
Orosz házidöntő lesz a berlini női tornán. Roddick és Stepanek is feladta a küzdelmet Rómában, a férfi tornán. Egészen váratlan eredmények születtek a két kiemelt tenisztorna tegnapi elődöntőjében. Szávaynak sajnos nem sikerült a bravúr, Amelia Island és Charleston után, idén harmadszor a negyeddöntőben búcsúzott.

Nem sikerült Szávaynak a bravúr az 1,34 millió dolláros női tenisztorna negyeddöntőjében. A tegnap sötétedés miatt félbemaradt találkozója utolsó szettjében simán kikapott Ivanovicstól, így a szerb folytathatta az elődöntőben, amelyben azután nem sok öröme volt. Talán a fizikai, vagy inkább a szellemi fáradtság miatt két játszmában kikapott a 13. helyre rangsorolt Gyementyevától.

A másik orosz, Szafina sem maradt adós az újabb bravúrral, egészen simán nyert, igaz nála gyengébb ellenfél ellen, a belorusz Azarenkával szemben diadalmaskodott. Ezzel együtt minden dicséretet megérdemel, hiszen előtte Henin és Serena Williams ellen is nyerni tudott.

A két orosz lány ötödik egymás elleni mérkőzése lesz a mai döntő. 2003-ban már találkoztak Berlinben, akkor Szafina nyert, párharcuk 2-2-re áll. Szávay amúgy negyeddöntős eredményével 26 050 dollárt és 110 pontot szerzett.

Eredmények:

Qatar Telecom German Open, Berlin, Tier I (1,34 millió dollár), Női egyes, Negyeddöntő: Ivanovics (2., szerb)-Szávay (10., magyar) 3:6, 6:4, 6:3. Elődöntő: Gyementyeva (7., orosz)-Ivanovics (2., szerb) 6:2, 7:5, Szafina (13., orosz)-Azarenka (fehérorosz) 6:4, 6:1.

Egészen hihetetlen dolgok történtek Rómában. Egyik elődöntőt sem sikerült végigjátszani, hiszen Roddick és a Federert verő Stepanek is sérülés miatt, idő előtt feladta a küzdelmet. A fináléba így a svájci Wawrinka és a világranglistán harmadik Djokovics jutott.

Az Andy Roddick egy rossz mozdulatot követően meghúzta a hátát, 3:0-nál orvosi segítséget kért, majd miután ütött egy kettőshibát, jelezte, nem tudja folytatni.

Novak Djokovics a 3., míg Stanislas Wawrinka a 24. a világranglistán. Eddig öt alkalommal találkoztak egymással, 3-szor a szerb nyert, kétszer a svájci. Wawrinka legutóbb 2006-ban diadalmaskodott vetélytársa ellen, az utóbbi két meccset Djokovics nyerte. Salakon egyszer mérkőztek, akkor Wawrinka nyert. Djokovicsnak ez lehet a 10. ATP-torna győzelme, míg Wawrinka eddig egyetlen győzelemmel dicsekedhet, még 2006-ban, Umagban.

Eredmények:

Internazionali BNL d'Itali, Róma (2,27 millió euró), Férfi egyes, Elődöntő: Wawrinka (svájci)-Roddick (6., amerikai) 3:0, az amerikai feladta, Djokovics (3.szerb)-Stepanek (cseh) 6:0, 1:0, a cseh feladta.