Szávay ráérzett a győzelem ízére

2008.05.29. 21:58 Módosítva: 2008.05.29. 21:58
A 12. helyen kiemelt Szávay Ágnes bejutott a harmadik fordulóba a francia nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában legyőzte a német Sabine Lisickit.

Éppen elkezdődött volna Szávayék meccse, amikor ismét eleredt az eső Párizsban, ahogy azt ezen a héten megszokhattuk, így az eredeti programhoz képest majdnem három órával később kezdődött a mérkőzés.

Remekül kezdett a világranglistán 13. magyar játékos, hipphopp elvette riválisa adogatását. Lisicki azonban visszabrékelt, majd 4-4-ig mindkét játékos hozta adogatását. Ekkor ismét Szávay törte meg a mérkőzés menetét, elvette ellenfele szerváját. Ám Lisicki ismét felpörgött, egyenlített, jöhetett a rövidítés, amelyet Szávay könnyedén nyert 7-3-ra.

A folytatásban 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor a magyar játékos elvitt két gémet, így a mérkőzésért szerválhatott. Ezt a lehetőséget nem is szalasztotta el, végső soron magabiztosan nyert.

A Roland garros nyolcaddöntőjébe jutásért a világranglistán 87. cseh Petra Kvitovával találkozik a magyar. A két játékos korábban nem találkozott egymással. Az eredmény: Szávay (12., magyar)-Lisicki (német) 7:6, 6:3.