Szávay Ágnes szakított az edzőjévél

2009.01.19. 13:42 Módosítva: 2009.01.19. 20:49
Többéves közös munka után Szávay Ágnes, a legjobb magyar teniszező szakított edzőjével, Kuhárszky Zoltánnal.

"Szávay Ágnes és edzője kölcsönösen döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik, és a jövőben külön fognak dolgozni" - olvasható a világranglistán 25. magyar játékos honlapján.

"Kapcsolatunk nem fog megszakadni, továbbra is segítek neki, ha bármikor tanácsra van szüksége. Áginak megvan a tudása ahhoz, hogy a legjobb tízben legyen, és hiszek abban, hogy hamarosan eléri a célját" - fogalmazott Kuhárszky.

18

"Nagyon köszönöm a sokéves munkáját. Kapcsolatunk nemcsak egy egyszerű edző-tanítvány együttműködés volt, hanem sokkal több annál, és bízom abban, hogy ez a jövőben is megmarad. Kiskorom óta irányította a szakmai munkámat és nélküle nem kerülhettem volna a legjobb húsz teniszező közé" - mondta Szávay.

Szávayt 2007-ben az év sportolójává, míg Kuhárszkyt az év edzőjévé választották a hazai sportújságírók. A 20 éves teniszező 2008-ban - pályafutása legjobbjaként - áprilisban még a 13. volt a világranglistán.

Kuhárszky Zoltán két éve edzette Szávayt, de már nyolc esztendeje segíti a magyar teniszező fejlődését. A szakember korábban a világranglistán nyolcadik helyig jutó német Anke Huber edzője volt, Jennifer Capriati is hozzá fordult, amikor válságba került, igaz, együttműködésük rövid ideig tartott.

Kuhárszky korábban úgy nyilatkozott, hogy tanítványának pszichológusra lenne szüksége, mentális mélyponton van. Olyan hibákat vét, amellyel alsóbb kategóriás versenyen sem jutna messzire.

A szakítás bejelentés nem sokkal azután történt, hogy Szávay az Australian Open nyitófordulójában kikapott a kazah Voszkobojevától, és egyből kiesett.

Bár saját honlapján Szávay bizakodóan nyilatkozott a Grand Slam-torna előtt, csapnivaló játékkal hamar kiesett.

Idén eddig négy meccsen lépett pályára: előbb Hongkongban egy bemutató tornán előbb az argentin Gisela Dulkotól, majd az indiai Sania Mirzától is vereséget szenvedett.

Első WTA-versenyén, a hobarti tornán ötödik kiemeltként, rögtön az első körben veszített az olasz Tatiana Garbin ellen. Hiába bíztak sokan feltámadásában, egyesben az Australian Openen újra bukott. Nagy tétre menő mérkőzést szeptember vége óta nem nyert.