Szávay összekapta magát mentálisan

2009.03.14. 21:00 Módosítva: 2009.03.15. 09:52

Simának tűnő, de 73 percig tartó nagy csatában nyert Szávay Ágnes, az Indian Wellsben zajló, 4,5 millió dolláros tenisztorna második fordulójában, a temesvári születésű, Gallovits Edina ellen. Szávay 6:2, 6:2-re nyert és továbbjutott.

Az első játszmában 6:2-re nyert Szávay, kétszer elvette ellenfele adogatását. Ha ránézésre ez nagy fölénynek is tűnik, minden egyes pontért nagyon kemény csata folyt. Elég csak annyit hozzátenni, hogy a nyolc gém, 47 pont után dőlt el.

A második játszmában rögtön brékkel kezdett a magyar játékos, akinek mentális fölényét mutatta az is, hogy 2:1 után semmi 40-ről tudta visszahozni és megnyerni saját adogatását. 3:1 után, mindkét játékos, háromszor is bukta az adogató szerváját. 5:2-nél Szávay a továbbjutásért adogatott. Ezúttal sem könnyedén, de végül megnyerte, így a meccset is, így egy óra és 13 perc után jutott tovább.

Szávay kimondottan jól koncentrált, elveszettnek hitt gémeket hozott vissza. Mindössze két kettőshibája volt és az első szerváinak 81százalékából csinált pontokat. A második adogatási ugyanakkor csapnivalóak voltak, 12 ilyenből csak kétszer tudott pontot nyerni. Végül a 61 pontból 36-ot megnyert és az egész találkozón egy ászt ütött.

Szávay visszavágott a világranglista-66. Gallovitsnak az öt évvel ezelőtti vereségért. A 22. helyen kiemelt magyar teniszező következő ellenfele a később kezdődő német Kristina Barrois és a francia Alize Cornet találkozó győztese lesz, várhatóan hétfőn este.