Nadal-Federer döntő lehet Indian Wellsben

2009.03.21. 10:58

A 4,5 millió összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna férfi negyeddöntőjében Nadal ezúttal könnyen elbánt a másik argentinnal, Juan Martin Del Potróval. A hazaiak kedvence, Andy Roddick Novak Djokovicsot verte különösebb megerőltetés nélkül. A nőknél az orosz Zvonarjova és a címvédő szerb Ivanovics vívja a döntőt.

Ezúttal nem késztette különösebb ellenállásra Rafael Nadalt az argentin teniszező. A Del Potro elleni meccs első szettjében gyorsan elhúzott 5:1-re, majd 1 óra 49 perc alatt le is rendezte a találkozót. A spanyol 2007-ben nyert Indian Wellsben, idén igencsak imponáló eddigi mérlege, 19 győzelem és két vereség. Ha nyer Andy Roddick ellen az elődöntőben, 18. Mestertorna-döntőjére készülhet, amelyből eddig 16-ot megnyert.

Még ennél is könnyebben nyert Andy Roddick, a világranglista-3. Novak Djokovics ellen, a szerb csak öt gémet hozott. Már biztosan nem lesz címvédés, Djokovics tavaly Mardy Fish ellen nyerte meg a viadalt. 68 perc intézte el az amerikai Djokovicsot, így a szerb most sem tud majd közelebb kerülni a világ két legjobbjához, Rafael Nadalhoz és Roger Federerhez, akik toronymagasan kiemelkednek a jelenlegi teniszmezőnyből.

Mindezt Guillermo Vilas, minden idők egyik legjobb argentin teniszezője fogalmazta meg, aki szerint Novak Djokovicsnak még sokat kell fejlődnie, ha el akarja érni kettejük szintjét.

"Novak egyelőre még messze van Rafától és Rogertől, de ha ebben a tempóban folytatja, akkor hamarosan már hárman lesznek a csúcson" - fogalmazott Vilas, aki pályafutása során 62 tornán győzött. "Az én időmben is hárman voltunk a topon: Björn Borg, Jimmy Connors és én." A világranglistát jelenleg Nadal vezeti, Federer a második és Djokovic a harmadik. A dél-amerikai teniszklasszis kétszer diadalmaskodott az Australian Openen, és egy-egy alkalommal megnyerte a Roland Garrost, valamint a US Opent.

A nőknél orosz-szerb finálé lesz. Az egyk ágon Vera Zvonarjova, a másikon Ana Ivanovics jutott a döntőbe, mindketten két szettben verték ellenfelüket. Zvonarjovának volt a nehezebb dolga, a nyolcadik kiemelt, fehérorosz Azarenka ellen. Ivanovics pedig a torna meglepetésemberét, a 17 éves Pavljucsenkovát győzte le. A két játékos nyolcadik egymás elleni meccsére készül, döntőben másodszor meccselnek majd. Ivanovics vezet 4-3-ra, legutóbb viszont Zvonarjova nyert. A 2008-as linzi torna döntőjében Ivanovics nagyon könnyen, 6:2, 6:1-re győzte le riválisát.

Férfiak, negyeddöntő: Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Juan Martin Del Potro (argentin, 6.) 6:2, 6:4, Andy Roddick (amerikai, 7.)-Novak Djokovics (szerb, 3.) 6:2, 6:2.

Nők, elődöntő: Vera Zvonarjova (orosz, 4.)-Viktorai Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:3, 6:3, Ana Ivanovics (szerb, 5.)-Anasztaszja Pavljucsenkova (orosz) 6:2, 6:3.