Nadal megnyerte 13. mestertornáját

2009.03.23. 11:56

Nyolcvan perc alatt kivégezte Rafael Nadal a skót Andy Murrayt a 4,5 millió dolláros Indian Wells-i tenisztorna férfidöntőjében. A nőknél az első szett hozott nagy csatát, az orosz Zvonarjova idei második tornagyőzelmét aratta.

Az első szettben egy, a másodikban két gémet veszített Rafael Nadal. Pályafutása során hatodszor verte Andy Murrayt, visszavágott az idén Rotterdamban elszenvedett vereségért. A skót az utóbbi két meccsen legyőzte a világelsőt, most viszont simán kikapott. Nadal karrierje 33. tornagyőzelmét aratta, ez volt a 13. Mestersorozat-siker.

A férfidöntőt 15 943 néző tekintette meg, a két hét alatt több mint 332 ezren látogattak ki a meccsekre, ez rekord a torna történetében. Nadal 2007 után másodszor tudott nyerni Indian Wellsben.

"Nehéz körülmények között küzdöttünk, amelyekhez én alkalmazkodtam sikeresebben. Pillanatra sem lassultam le, jó stratégiát dolgoztam ki, nem akartam mindenáron a vonalakat eltalálni, csak arra ügyeltem, hogy ne rontsak. Andy nem tudta kihozni a legjobbat magából, alighanem a kavargó szél miatt", mondta a 22 éves Nadal, az idei Australian Open győztese.

Ellenfele csalódottan nyilatkozott: "Nagyon rég nem játszottam ilyen szélben, Rafa viszont jól kezelte a helyzetet. Tisztábban találta el a labdát, jobban odaállt az ütésekhez, ezért tudott irányítani csaknem egyfolytában, teljesen megérdemelten nyert. Ráadásul rengeteget fejlődött a játéka, többször nyes vagy jön fel a hálóhoz, mint korábban."

Az orosz Vera Zvonarjova nyerte a nők versenyét, a vasárnapi fináléban két játszmában legyőzte a címvédő szerb Ana Ivanovicsot. Az erős, olykor viharos szélben mindkét teniszező sokat hibázott.

A két játékos nyolcadszor találkozott, Zvonarjova 4-4-re egyenlített. Az orosz pályafutása kilencedik sikerét aratta, idén Pattaya City után második tornáján tudott első lenni.

BNP Paribas Open, Indian Wells (a pénzdíj 4,5 millió dollár)

Férfi egyes: Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Andy Murray (brit, 4.) 6:1, 6:2

Női egyes: Vera Zvonarjova (orosz, 4.)-Ana Ivanovics (szerb, 5.) 7:6 (7-5), 6:2.