Roger Federert is elintézték Miamiban

2009.04.04. 10:06

1 óra 48 perc alatt, három szettben győzte le a világranglista-második Roger Federert a szerb Novak Djokovics, ezzel bejutott a 9 millió dolláros keménypályás tenisztorna férfi egyesének döntőjébe. A másik ágon Andy Murray legyőzte a Nadalt verő Del Potrót, Djokovics-Murray döntő lesz.

Federer korábban kétszer nyerte a floridai versenyt, most nem jutott a döntőbe, pedig ő kezdte jobban a meccset. 3:1-re, majd 5:1-re is vezetett, Djokovics próbált zárkózni, de két fonákhibája miatt elbukta az első játszmát.

Innentől kezdve azonban a szerb irányította a találkozót. A második játszmában sok hibát vétett Roger Federer, amit Djokovics kíméletlenül kihasznált. A svájci exvilágelső idegesen folytatta a döntő szettben is, 4:0-s Djokovics-vezetésnél például közvetlen közelről vágott be egy könnyűnek látszó tenyerest a hálóba, az ütője bánta, összetörte mérgében.

Federer 12 ki nem kényszerített hibát vétett. Djokovics két vereség után győzte le ismét Federert, 2007 után játszhat döntőt Miamiban, akkor nyerni tudott.

Andy Murray lesz az ellenfele, aki a legutóbbi öt ATP World Tour Masters tornából négyen döntős volt, 2008-ban Cincinnatiban éppen Djokovicsot verte, két rövidítéses szettben. A két játékos hetedszer meccsel, Djokovics vezet 4-2-re, de az utolsó kettőt Murray nyerte. Djokovics eddig 12 ATP-tornán volt első, 18 döntőjéből legutóbb idén Dubajban végzett az élen. Murraynek ez a 17. fináléja lesz, eddig tízszer nyert.

Sony Ericsson Open, Miami (a pénzdíj: 9 millió dollár)

Férfi egyes, elődöntő: Novak Djokovics (szerb)-Roger Federer (svájci, 3:6, 6:2, 6:3, Andy Murray (brit, 4.)-Juan Martin Del Potro (argentin) 6:1, 5:7, 6:2.