Szafinát csak a tenisz érdekli

2009.04.20. 13:56

A 22 éves moszkvai játékos a WTA-rangsor 1975-ös létrehozása óta a 19. világelső. Honfitársai közül eddig csak Marija Sarapova ült a trónon, akivel Szafina nem ápol különösebben jó kapcsolatot.

"Teljesen mások vagyunk, nem lehet bennünket összehasonlítani. Én nem fotómodellként szeretném járni a világot, nincs kedvenc divattervezőm sem. Egyszerűen azt veszem fel, ami jól áll, a lényeg, hogy kellemesen érezzem magam benne" - mondta a tatár ősökkel rendelkező Szafina, aki tavaly négy versenyen diadalmaskodott (Montreal, Los Angeles, Berlin, Tokió).

Grand Slam-tornán egyesben még csak a döntőig jutott: tavaly a Roland Garroson a szerb Ana Ivanovicstól, idén az Australian Openen pedig Serena Williamstől kapott ki a fináléban, az amerikai helyét foglalta el a WTA-rangsor élén.

A tavaly olimpiai ezüstérmes Szafina példaképe nem más, mint a US és Australian Opent is nyert bátyja, a 29 évesen utolsó profi idényét taposó Marat:

"Nemrég tudtam meg, hogy mi vagyunk az első testvérpár, akik vezették a világranglistát. Nagyszerű érzés lenne elindulni vele még valahol vegyespárosban, mielőtt visszavonul, de ő az idősebb, úgyhogy ő dönt..." (MTI)