Szávayt agyonverték Torontóban

2009.08.19. 18:45 Módosítva: 2009.08.19. 18:45

Jó kezdés után (az első fordulóban 6:2, 6:-ra verte a kanadai, világranglista-161. Valerie Tetreault-ot) nem sikerült a folytatás, a második körben kiesett Szávay Ágnes Torontóban. A jelenleg legjobb magyar teniszező, két szettben, 6:1, 6.1-re kapott ki a tornán 14. kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskától. Az eredmény dacára az első szettben nagyon küzdött Szávay, de a pontokat Radwanska nyerte. A második már nagyon sima volt. Szávay csak egyszer nyerte meg saját adogatását.

Szávay 6:1-re veszítette el az első szettet, bár az eredmény nem tükrözi, de óriási csatában. Rögtön az első adogatását elveszítette, a következő gémben vissza is vette, ráadásul azt semmire nyerte. Azt lehetett sejteni, hogy Szávay elkapta a fonalat, de nem így történt, Agnieszka Radwanska egyből visszabrékelt. Rosszak voltak a magyar teniszező első adogatásai, csak 53 százalékából tudott pontot csinálni, szemben a lengyel 89 százalékával.

Nem játszott, hanem küzdött a Szávay. Jelentősen feljavult az első szerváival, de már 4 kettőshibánál tartott, viszont a lengyel 11 bréklehetőségéből nyolcat hárított. Ez is kevés volt, mert az első játszmában Radwanska harmadszor is elnyerte Szávay adogatását és 38 percnyi játék után a meccsért adogatott. Újabb négy perc kellett Radwanskának, 6:1-re nyerte az első szettet. A nagy csatára jellemző, hogy az eredmény ellenére 62 pontból alakult ki a 6:1-es állás, ami azt jelenti, hogy átlagban majdnem kilenc pont kellett egy játék megnyeréséhez. Szávaynak rendkívül rossz volt az adogatójátéka és a fogadásban sem érte el az ötven százalékot.

Drámaian kezdődött a második szett is. Éppen egy órája tartott a meccs, amikor Radwanska már 4:0-ra vezetett úgy, hogy 12 perc alatt kétszer is brékelte Szávayt. Második gémjét ezután nyerte Szávay és a találkozón először tudta hozni az adogatását. A második szettben 37 perc után Radwanska a meccsért fogadott. Szávay Ágnes ekkor már érezhetően lélekben feladta a meccset, mindössze egy pontot szerzett és 71 perc játék után 6:1, 6:1-re kapott ki Agnieszka Radwanskától. A lengyel a következő körben a Venus Williamst verő ukrán Katerine Bondarenkóval játszik majd.

Szávay Ágnes az első fordulóban nem túl jó játékkal, de kiverte a szabadkártyás kanadai Valerie Tetreault-ot, a két találkozón összesen 14 kettőshibát vétett.