Eddig lezser voltam, most először feszült

2010.07.04. 20:59

A 13. helyen kiemelt Fucsovics Márton nyerte az egyest a junior fiúk a wimbledoni teniszbajnokságán, a döntőben az ausztrál Benjamin Mitchellt két játszmában, 1 óra 17 perc alatt 6:4, 6:4-re verte.

"A bajnokságon most először kicsit feszült voltam, pedig eddig a lezserség megtestesítője voltam. De itt már óriási volt a tét, és ez nem csak a viselkedésemen, de néha a játékomon is meglátszott, bár a szerváim most is rengetegszer foghatatlannak bizonyultak, és biztosították a meccset."

"Az alapvonalon az eddigieknél kicsit gyengébben ment, és bár ellenfelemet legutóbbi találkozónkon biztosan vertem, most sokkal erősebbnek, összeszedettebbnek és érthetően motiváltabbnak bizonyult. Hogy magamat vagy őt volt-e könnyebb legyőznöm? Azt hiszem, a már említett tét miatt inkább magamat. Hihetetlen érzés volt a majdnem tele Court 1-on játszani. A négy Grand Slam-verseny közül a wimbledoni győzelem volt mindenekelőtt a nagy álmom, hihetetlenül örülök neki!"

A junior fiúknál először nyert magyar Wimbledonban, korábban 1948-ban Vad Dezső, a későbbi sportújságíró jutott el a döntőig az ifjúsági versenyben.

Az első játszmát 45 perc alatt nyerte a 18 esztendős Fucsovics, a másodikban 3:0-ás előnyhöz jutott. Mitchell egyenlített (3:3), majd a magyar 5:4-nél - ellenfele adogatásánál - két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította az ausztrál, a másodiknál hibázott, és ezzel eldőlt a meccs.