Nadal játszadozva fejezte be döntőjét

2010.07.04. 17:43

A világelső Rafael Nadal az elmúlt hat meccsén szettet sem veszítve verte a cseh Tomas Berdychet. A wimbledoni döntőben is simán, 133 perc alatt nyert, Berdych első Grand Slam-döntőjében ideges volt, sokat hibázott, nem adta önmagát, azt a játékot, amivel eljutott idáig, amivel Federert és Djokovicsot is búcsúztatta.

Az első szettben 3:2-re még a cseh vezetett, innen viszont egyetlen gémet sem nyert, saját adogatását kétszer is elveszítve kapott ki 6:3-ra. Nadal könyörtelenül kihasználta riválisa apróbb megingásait, 3:3-nál egy nagyszerű tenyeres elütéssel szilárdította meg előnyét a gémen belül.

A második játszma elején fogadóesélyig jutott Berdych, de nem élt vele. Nadal 6:5-ig hozta a kötelezőket, semmi extrát nem mutatott, akkor viszont úgy fogadott, hogy pontot sem tudott csinálni Berdych.

A harmadik szettben Berdych ismét megtámadta egyszer Nadalt, volt fogadóesélye 1:1-nél, ezzel nem élt, a spanyol pedig 5:4-nél, fogadóként ismét nagyon koncentrált, és befejezte a meccset.

A 24 éves spanyol játékos 2008 után másodszor nyert Wimbledonban, nyolcadik Grand Slam győzelme volt ez. Az elődöntőben és a fináléban nem veszített játszmát, az elején kicsit szenvedett, kétszer is öt szettre kényszerült.

„Megmutatta, hogy ő az igazi bajnok" - méltatta az egymillió fontot is elvihető Nadalt Berdych.

Nadal sajnálta, hogy tavaly sérülése miatt nem védhette meg a címét, és most is köszönetet mondott orvosi stábjának, edzőjének, hogy idén itt lehetett, és ilyen formában játszhatott.

Férfi egyes, döntő

Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Tomas Berdych (cseh, 12.) 6:3, 7:5, 6:4