Arn Gréta továbbjutott a Budapest GP-n

2010.07.05. 15:55

Arn Gréta három játszmában a nyert a fehérorosz Darja Kusztova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix elnevezésű budapesti salakpályás női tenisztorna hétfői első fordulójában. A mérkőzés 1 óra 44 percig tartott.

A világranglistán 109. Arn a hatodik játékban elveszítette az adogatását, és ettől kezdve már nem volt megállás: riválisa simán, 37 perc alatt nyerte meg az első szettet. A folytatásban erőre kapott a magyar játékos, aki a vasárnap befejeződött wimbledoni tornán a selejtezőből egészen a harmadik fordulóig jutott. Arn a folytatásban szinte szóhoz sem engedte jutni ellenfelét, már a második gémben elvette az adogatását, és 26 perc alatt könnyedén egyenlített úgy, hogy játékot sem engedélyezett Kusztovának.

A harmadik játszmában a magyar ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: a második gémben brékelte riválisát, ám a fehérorosz azonnal visszavette, amit elveszített (2:1). Ezt követően ismét Arn percei következtek, fokozatosan elhúzott, 5:3-nál két meccslabdához jutott, amelyek közül a másodikat már értékesítette. A címvédő Szávay Ágnes és a szabadkártyával induló Babos Tímea várhatóan kedden lép pályára a Római Teniszakadémián.

Eredmény, egyes 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Arn-Kusztova (fehérorosz) 3:6, 6:0, 6:3

Peng (kínai, 5.)-Njiric (horvát) 6:1, 6:3