1 hét alatt 2 tornát nyert Szávay Ágnes

2010.07.18. 17:34

A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:2, 1:6, 6:2-re nyert a vasárnapi döntőben a hazai pályán szereplő cseh Barbora Zahlavova-Strycova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, prágai salakpályás női tenisztorna döntőjében.

A mérkőzés 1 óra 57 percig tartott. Az első, 39 perces játszmában a 21 éves magyar teniszező gyorsan elhúzott és nagyon simán jutott előnyhöz.

A folytatásban, bő félóra alatt a cseh igazolta: nagy küzdő. Szávay ugyan megnyerte az első gémet, ám Zahlavova-Strycova sorozatban hat játékot hozva kiegyenlített.

A mindent eldöntő utolsó felvonásban a magyar játékos ismét remekül teniszezett, és végül magabiztosan szerezte meg idei második, pályafutása ötödik egyes WTA-tornagyőzelmét.

Szávay, aki múlt vasárnap megnyerte a Budapest Grand Prix-t a Római Teniszakadémián, oldalán a román Monica Niculescuval a párosverseny döntőjében is érdekelt a cseh fővárosban. A mérkőzésre később kerül sor.

Az elődöntőben a cseh Lucie Hradeckát két játszmában győzte le. A verseny után egy hét pihenőt kap, majd készül az amerikai keménypályás szezonra.

Szávay párosban két szoros szettben - 7:5, 7:6 - veszített, de így joggal mondhatta: "Fantasztikus két hét volt, nagyon boldog vagyok. Egyesben a második szett elején kicsit elfáradtam, ezért tartottam is egy kis pihenőt, aztán megráztam magam és sikerült megnyernem a finálét.".