Clijsters rekordgyorsan söpörte be a trófeát

2010.09.12. 11:24

Nem hozott meglepetést a női döntő a US Openen, érvényesült Kim Clijsters tapasztalata, Vera Zvonarjova lendülete pedig elfogyott a végére. A 6:2, 6:1-gyel diadalmaskodó címvédő esélyt sem adott ellenfelének, és mindössze 59 perc, az eddigi egyik legrövidebb döntő után mosolyogva emelhette a magasba a trófeát.

Kim Clijsters és kislánya, Jada
Kim Clijsters és kislánya, Jada

A belga a játék minden elemében kiemelkedett, erősen szervált és az alapvonalról is könnyedén szórta a nyerőket. Zvonarjova ugyan kétszer is legyőzte Clijsterst az elmúlt hónapokban, azonban nem találta azt a stabil játékot, ami Wimbledonban és Montreálban a belga, a pénteki elődöntőben pedig az első kiemelt Caroline Wozniacki ellen is olyan hatékony volt. Az orosz ugyan koncentráltan állt ki, azonban az első brék után bizonytalankodni kezdett, Clijsters pedig folyamatos nyomás alatt tartotta.

A belgának a második szett elején is sikerült brékelnie, Zvonarjova pedig egy sikertelen becsúszás után dühösen háromszor is földhöz csapta és eltörte az ütőjét, ezért figyelmeztetést kapott. Míg Clijsters ásszal fejezte be az egyik adogatójátékát, addig Zvonarjova kétszer is kettős hibával bukta a sajátját, esélye sem volt az egyenlítésre.

Vera Zvonarjova nem bírt Clijtersszel
Vera Zvonarjova nem bírt Clijtersszel

Az orosznak így végül Wimbledon után egy újabb második hellyel kellett beérnie, de ezzel is maximálisan elégedett lehet, és a játéka egyre inkább megérik egy majdani nagy győzelemre.

Clijsters nem kezdte tökéletesen a tornát, és egészen az elődöntőig kisebb-nagyobb hullámvölgyekbe került a mérkőzésein, azonban Venus Williams ellen tudott emelni a játékán és a döntőben sem adott vissza a színvonalból.

Vera Zvonarjova és Kim Clijsters a trófeákkal
Vera Zvonarjova és Kim Clijsters a trófeákkal

Venus Williams 2001-es győzelme óta ez az első alkalom a nőknél, hogy az előző évi győztes meg tudta védeni címét. Clijsters 2005-ös győzelme után több évre visszavonult, míg éppen a tavalyi US Open előtt tért vissza, ezzel legutóbbi három szereplésekor megnyerte a tornát és 21 mérkőzés óta veretlen Flushing Meadows-ban.